Čokoladne praline koje se tope u ustima

Čokoladne kuglice koje se tope u ustima imaju neočekivani tajni sastojak zahvaljujući kojemu su meke i kremaste iako sadrže znatno manje masnoće

Veganske praline

150 g tamne čokolade

1 krumpir od otprilike 100 g

1 žlica kokosova ulja ili maslaca od badema ili lješnjaka

1 žlica kakaa plus za ukrašavanje

po želji: cimet, naribana narančina korica, žlica likera po izboru, nasjeckani orašasti plodovi, kokos

Krumpir ogulite i narežite te skuhajte. Kuhani krumpir dobro ocijedite pa ga zgnječite s kokosovim uljem ili maslacem od badema ili lješnjaka u posve gladak pire (možete ga i smiksati). Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u pire s kakaom u prahu te dodatkom po želji. Dobro promiješajte. Posudu pokrijte pa ostavite u hladnjaku najmanje pola sata kako bi se smjesa stvrdnula. Oblikujte kuglice te ih uvaljajte u kakao prah. Do posluživanja čuvajte u hladnjaku, gdje mogu stajati do tjedan dana.

 

 

 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci