Čokoladna torta od kestena bez brašna i jaja

Slasna i bogata okusa, a istodobno lagana – zahvaljujući tome što ne sadrži maslac i kravlje mlijeko, jaja i brašno, ovom se tortom mogu zasladiti ne samo vegani nego i osobe s intolerancijom na pojedine namirnice

200 g sitno mljevenih badema

80 g sirovog smeđeg šećera

1 prašak za pecivo

300 ml sojina mlijeka

100 g kesten-pirea

za ukrašavanje:

100 g tamne čokolade

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte mljevene bademe, šećer i prašak za pecivo. Sojino mlijeko lagano zagrijte pa ga dobro promiješajte s kesten-pireom, a zatim tu mješavinu dodajte mješavini s bademima. Promiješajte pa ulijte u pripremljeni kalup za tortu. Poravnajte površinu i pecite 30-35 minuta. Pečenu tortu prelijte rastopljenom tamnom čokoladom pa ostavite da se potpuno ohladi.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci