Čokoladna torta od kestena bez brašna i jaja

Slasna i bogata okusa, a istodobno lagana – zahvaljujući tome što ne sadrži maslac i kravlje mlijeko, jaja i brašno, ovom se tortom mogu zasladiti ne samo vegani nego i osobe s intolerancijom na pojedine namirnice

200 g sitno mljevenih badema

80 g sirovog smeđeg šećera

1 prašak za pecivo

300 ml sojina mlijeka

100 g kesten-pirea

za ukrašavanje:

100 g tamne čokolade

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte mljevene bademe, šećer i prašak za pecivo. Sojino mlijeko lagano zagrijte pa ga dobro promiješajte s kesten-pireom, a zatim tu mješavinu dodajte mješavini s bademima. Promiješajte pa ulijte u pripremljeni kalup za tortu. Poravnajte površinu i pecite 30-35 minuta. Pečenu tortu prelijte rastopljenom tamnom čokoladom pa ostavite da se potpuno ohladi.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci