Čokoladna torta bez brašna i šećera Andree Cukrov

Po njoj su, kao šećer na kraju, posuta zrnca nara koja joj daju osvježavajući okus i izgled

200 g kvalitetne tamne čokolade (75 posto kakao mase)
200 g maslaca
5 jaja
300 g fino mljevenih badema

Za kremu
200 g tamne kvalitetne čokolade (75 posto kakao mase)
200 ml slatkog vrhnja
½ žličice mljevenog kardamoma
1 nar srednje veličine, za ukrašavanje

Čokoladu natrgajte, a maslac narežite na kockice, stavite sve u vatrostalnu zdjelu i otopite nad parom. Maknite s pare pa umiješajte fino mljevene bademe, a zatim jedno po jedno jaje. Sve ovo radite ručno, a ne mikserom.

Kalup za tortu promjera 24 cm obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte pripremljenu smjesu. Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ohladite na sobnu temperaturu.

Krema

Čokoladu natrgajte i prebacite u vatrostalnu zdjelu. Vrhnju dodajte kardamom pa zagrijte na laganoj vatri do točke vrenja. Prelijte vrhnje preko čokolade i ostavite da stoji nekoliko minuta.

Promiješajte vrhnje i čokoladu da dobijete baršunastu kremu. Kremu ohladite pa je malo izradite mikserom kako bi dobila na volumenu. Ovom kremom premažite ohlađenu tortu.

Obilno pospite tortu zrncima nara i poslužite.

recepti hrana cukrov 6 recepti hrana cukrov 4Andrea Cukrov

Andrea Cukrov, cukar.com.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci