Čokoladna torta bez brašna
U ovoj čokoladnoj torti bez brašna mogu uživati i vegani jer u njoj nema namirnica životinjskog podrijetla

3 žlice mljevenog lana
140 ml vode
120 g tamne čokolade
60 ml (4 žlice) kokosova ulja
½ jabuke, kruške ili banane
4 žlice sirovog šećera
prstohvat soli
50 g kakaa
U zdjeli pomiješajte mljeveni lan i vodu pa ostavite u hladnjaku 20-ak minuta da se smjesa zgusne. Za to vrijeme pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Čokoladu krupno narežite i rastopite na pari s kokosovim uljem. Ostavite sa strane. Pola jabuke, kruške ili banane smiksajte u pire pa odmjerite 60 ml i umiješajte u rastopljenu čokoladu s kokosovim uljem. Umiješajte i šećer, sol i prosijani kakao. Ulijte u mali kalup za tortu (promjera najviše 20 cm), poravnajte površinu i pecite 25 do 30 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu pa izvadite iz njega i poslužite.
Ostali članci
-
Slatka jesen: Sladoled od buče
Zahvaljujući prekrasnim sunčanim i vrlo toplim jesenskim danima, i dalje…
-
Kolač od oraha s jogurtom
Jogurtu vrlo brzo ističe rok trajanja, stoga ga upotrijebite kao…
-
Recepti od ostataka hrane: Pečene banane s medom
Zrele banane nikako nemojte bacati! Možete ih lako dodati u smoothieje, a…
-
Superjednostavni sladoled po receptu Maje Brekalo
Sladoled od samo tri sastojka? A genijalno kremast, ukusan i hranjiv