Čokoladna torta bez brašna
U ovoj čokoladnoj torti bez brašna mogu uživati i vegani jer u njoj nema namirnica životinjskog podrijetla

3 žlice mljevenog lana
140 ml vode
120 g tamne čokolade
60 ml (4 žlice) kokosova ulja
½ jabuke, kruške ili banane
4 žlice sirovog šećera
prstohvat soli
50 g kakaa
U zdjeli pomiješajte mljeveni lan i vodu pa ostavite u hladnjaku 20-ak minuta da se smjesa zgusne. Za to vrijeme pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Čokoladu krupno narežite i rastopite na pari s kokosovim uljem. Ostavite sa strane. Pola jabuke, kruške ili banane smiksajte u pire pa odmjerite 60 ml i umiješajte u rastopljenu čokoladu s kokosovim uljem. Umiješajte i šećer, sol i prosijani kakao. Ulijte u mali kalup za tortu (promjera najviše 20 cm), poravnajte površinu i pecite 25 do 30 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu pa izvadite iz njega i poslužite.
Ostali članci
-
Portugalske pite Pastéis de nata
Mnogi putuju sve do Portugala da bi kušali njihovu tradicionalnu…
-
Jestivi božićni dar: Bezglutenski brownie u…
Ovaj recept za božićni brownie u teglici izvrstan je jestivi božićni dar…
-
Božićne rum kuglice s bundevom
Što kažete na božićne slastice s povrćem? Svaki trenutak je izvrstan…
-
Sacher torta – Čokoladna torta s nadjevom od…
"Ovaj klasični desert ne možete izbjeći ni u jednoj bečkoj kavani.…