Čokoladna pita

Za Sensu recept otkriva chef Ivan Simončić iz zagrebačkog hotela ARCOTEL Allegra

Sastojci (za 4 osobe):
Za tijesto:
70 g integralnog brašna
45 g maslaca
2 jušne žlice smeđeg šećera ili tekući natren
2 jušne žlice kakaa
1-2 jušne žlice hladne vode

Priprema:
Prosijati brašno i kakao, dodati šećer i utrljati maslac dok ne postane kompaktna smjesa. Razvaljati tijesto, staviti ga u kalup, prekriti ga aluminijskom folijom i staviti peći u pećnicu 15 min na 190 stupnjeva. Nakon toga maknuti aluminijsku foliju i peći još 10 min na temperaturi od 160 stupnjeva.

Za kremu:
40 g crne čokolade
45 g maslaca
75 g smeđeg šećera
2 jušne žlice kakaa
1,5 dcl sojinog vrhnja
2 jaja

Priprema:
Otopiti čokoladu i kakao na pari, dodati maslac i šećer i sve zajedno dobro promiješati. Nakon toga dodavati jedno po jedno jaje i ulijevati sojino vrhnje. Napuniti kremu u prhko tijesto i pustiti da se ohladi. Kad se ohladi uzeti 2 dcl sojinog mlijeka i 2 dcl sojinog vrhnja i kakao, sve dobro pomiješati i preliti preko kolača.

chef Ivan Simončić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci