Čokoladna kremica od prosa

"Ako se pitate - desert ili zdravi doručak, ja kažem - zašto ne oboje?! Sastojci su cjeloviti pa je kremica bogata i hranjiva, toliko da je svojoj kćeri dajem i za doručak. Recept je jednostavan i brz, a ako imate skuhano proso ili rižu, gotov je za 5 minuta. Može li bolje", pita vas food blogerica Maja Brekalo i otkriva recept

Sastojci za 6 teglica od 120 ml:
1 1/2 - 2 šalice kuhanog prosa ili riže
2 šalice bademovog ili nekog drugog biljnog mlijeka
1/2 šalice prženih i oguljenih lješnjaka
4 žlice nezaslađenog kakaa
1/2 žličice vanilije (nije obavezno)
3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
5 datulja bez koštica
prstohvat soli
1 žličica limunovog soka
1 - 2 žlice javorovog ili agavinog sirupa, po želji

Priprema:
Ako su datulje koje koristite tvrde, narežite ih i namačite u vodi dok ne omekšaju. Zatim stavite u blender mlijeko, lješnjake i datulje te izblendajte. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete glatku kremicu. Stavite u teglice i ohladite u hladnjaku. Može stajati 2 - 3 dana.

Omiljena food blogerica Maja Brekalo, autorica bloga ‘Delicious and Healthy by Maya’, na Sensa danu ove je ‘deserte’ pripremala s AdeZ biljnim napitcima i oduševila  prisutne! Isprobajte ih i vi za poseban ljetni doživljaj!

Maja Brekalo, autorica bloga ‘Delicious and Healthy by Maya’

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci