Čokoladna krema s viskijem

Hrana kojom se tješimo uglavnom je kalorična, masna ili slatka, ali terapijsko djelovanje je zajamčeno. Prihvatite to i kalorije se jednostavno neće "primiti". Isprobajte jedan takav recept

(za 6-8 osoba)

  • 6 velikih žumanjaka
  • 60 ml meda
  • 125 ml punomasnog mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 180 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice viskija

U velikoj posudi razmutite žumanjke i pomiješajte ih s medom. U drugu posudu ulijte mlijeko i vrhnje i pustite da zakuha. Sklonite posudu s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi. Prelijte smjesu s čokoladom preko smjese žumanjaka i meda. Miješajte dok se sastojci ne prožmu. Dodajte viski i još jednom lagano sve prokuhajte. Raspodijelite smjesu u vatrostalne zdjelice, ulijte vruću vodu u kalup za pečenje, uronite zdjelice i sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Neka se peče 30-40 minuta. Izvadite posudice s kremom i pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Kad su ohlađene, stavite ih u hladnjak najmanje dva sata prije posluživanja.

Jelena Iva Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci