Čokoladna jaja s avokadom i bademima

Brzo, slatko i zdravo – ovu jednostavnu slasticu poželjet ćete spravljati i tijekom cijele godine

150 g tamne čokolade

oko 120 g zrelog avokada

oko 50 g oguljenih badema

30 g sitno nasjeckanih badema

Čokoladu rastopite na pari. Za to vrijeme avokado prerežite, uklonite košticu i koru pa ga zgnječite vilicom. Rastopljenu čokoladu maknite s pare i u nju umiješajte avokado. Dobro promiješajte kako biste dobili potpuno glatku smjesu. Ostavite je u hladnjaku oko 20 minuta kako bi se malo stvrdnula – provjeravajte tijekom hlađenja da se ne bi previše stvrdnula jer je tada nećete moći oblikovati. Uzimajte po žlicu smjese, od nje oblikujte kuglicu, malo je spljoštite i u sredinu stavite badem. Stisnite pa od kuglice oblikujte jaje i uvaljajte u nasjeckane bademe. Do posluživanja držite u hladnjaku.  

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci