Čokolada sa slanutkom i ružama

Dvije najveće ženske ljubavi - čokolada i ruže ljube se u desertu koji morate isprobati

SASTOJCI
200 g slanutkova brašna
140 g kokosova ulja
2 žlice fino mljevenog kokosova brašna
3 velike žlice fino mljevenih badema, lješnjaka ili oraha
60 g kokosova šećera
žličica vanilije u prahu
2 pune žličice ružinih latica
1 žličica cvjetne mješavine s ružama*

PRIPREMA
Prvo rastopite ulje, dodajte slanutkovo brašno i pržite ga na laganog vatri približno 15 minuta, dok smjesa ne počne mirisati po lješnjaku. Povećajte temperaturu i pržite dok brašno ne dobije boju mliječne čokolade pa dodajte fino samljevene orašaste plodove, kokosovo brašno i šećer. Dobro promiješajte i na kraju dodajte vaniliju, cvjetnu mješavinu i razdrobljene latice ruža.

Smjesu, sličnu teksturi cementa, ulijte u plitki silikonski kalup obložen aluminijskom folijom ili papirom za pečenje, ili u manje kalupe za muffine ili praline. Ako nemate kalup, smjesu možete rukama oblikovati u kuglice.

*Za cvjetnu mješavinu s ružama osušite cvjetove ruže, nevena, suncokreta i drugog jestivog cvijeća poput ljubičica – potrebno vam je ukupno pet do vrha punih žličica. Sameljite cvjetove pa suhoj mješavini dodajte žličicu kokosova šećera, prstohvat cejlonskog cimeta, đumbira, mljevenog klinčića i vanilije u prahu. Ovu mješavinu možete koristiti za pripravu mnogih slatkih jela.

knjiga, recepti s ružamaOve i još mnogo slasnih recepata s ružom potražite u knjizi 'Sladki recepti z vrtnicami' (Slatki recepti s ružama) na www.zale-pepe.com/knjiga ili facebook.com/zalepepe

Katja Kogej i Vida Rojšek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci