Chia puding s pistacijom (i ružama)

I stari su Rimljani obožavali ruže; kupali se u njihovim cvjetovima, jeli kolače aromatizirane njenom vodicom i uz to pili fino vino. Inspirirani takvim slasticama, čiji se okus krije u notama ovog cvijeta ljubavi, pripremite ovaj ružin desert

SASTOJCI
30 g chia sjemenki
150 ml bademova mlijeka
20 ml ružine vodice
1 žlica kokosova brašna
3 datulje bez koštica
1 žličica soka od cikle (nije obavezno)
1 žlica osušenih latica ruže
20 g nesoljenih pistacija, nakrupno nasjeckanih

PRIPREMA
Bademovo mlijeko, ružinu vodicu, datulje, pola količine pistacija, kokosovo brašno i pola žlice osušenih latica ruže miksajte u blenderu dok ne nastane gusta smjesa glatke teksture. U staklenu posudicu za posluživanje stavite chia sjemenke, ulijte smjesu iz blendera i dobro promiješajte. Ako želite, dodajte sok od cikle za boju.

Pustite da odstoji jedan sat kako bi chia sjemenke nabubrile, a tekućina se povezala i postala puding. Najbolje je puding pripremiti večer prije da vas ujutro dočeka fin doručak. Ukrasite puding ostatkom pistacija i pospite ostatkom latica.

knjiga, recepti s ružamaOve i još mnogo slasnih recepata s ružom potražite u knjizi 'Sladki recepti z vrtnicami' (Slatki recepti s ružama) na www.zale-pepe.com/knjiga ili facebook.com/zalepepe

Katja Kogej i Vida Rojšek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci