Božićni zdravi keksići od rižina brašna

Od ovog finog laganog tijesta možete napraviti različite keksiće, a može vam poslužiti i kao podloga za pitu

300 g rižina brašna

100 g svijetlog smeđeg šećera

naribana korica neprskanog limuna ili naranče

50 ml hladnoprešanog ulja, npr. suncokretova

150 ml vode

Brašno prosijte na radnu plohu ili u zdjelu te u sredini napravite udubinu. U nju stavite naribanu koricu limuna ili naranče i šećer te dobro promiješajte. Dodajte ulje te, malo-pomalo, vodu. Zamijesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte kuglu te je omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku jedan sat. Razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi na debljinu od pola centimetra pa izrežite keksiće.

Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 do 12 minuta. Pečene kekse ostavite da se nekoliko minuta hlade na limu za pečenje pa ih prebacite na rešetku i ostavite da se ohlade do kraja. Keksiće možete ukrasiti rastopljenom čokoladom ili po 2 spojiti marmeladom ili čokoladnom kremom.

 

 

 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci