Bounty torta: Vrhunska sirovojedska slastica

Kad jednom svojoj obitelji poslužite sirovu Bounty tortu, doznat ćete i zašto djeca vole sirovojedsku prehranu. Zbog zdravih namirnica, sirovojedske deserte možete jesti do mile volje...

BOUNTY TORTA
Biskvit
šalica kokosovog brašna dobivenog pri izradi kokosovog mlijeka
žlica fino usitnjenog rogača
žlica sirovog praha kakaa
prstohvat soli
kavijar 1/2 vanilije (zrnca iz unutrašnjosti mahune vanilije)
med prema potrebi
Sve suhe sastojke stavite u multipraktik i miješajte dok se ravnomjerno ne prožmu. Malo po malo dodajte med i pri tome provjeravajte lijepi li se smjesa kad je pritisnete prstima. Kad dobijete teksturu tijesta, smjesom obložite dno kalupa za torte.

sirovo bounty tortaBijela krema
3 šalice kokosova mlijeka (Dobiva se usitnjavanjem mesa zrelog kokosa u blenderu i dodavanjem vode. Nakon toga se procijedi i nastaju dva produkta: kokosovo mlijeko i kokosovo brašno.)
3 žlice meda
žlica rastopljenog kokosovog ulja
šalica rehidrirane alge irske mahovine (irish moss)
Sve sastojke miješajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu sličnu pudingu. Smjesom prelijte biskvit u kalupu za tortu.

Smeđa krema
3 šalice vode
1/2 šalice rastopljenog maslaca od kakaa
3 žlice fino mljevenog rogača
3 žlice sirovog kakaa u prahu
kavijar 1/2 mahune vanilije
3 žlice meda
šalica rehidrirane alge irske mahovine
Sve sastojke miješajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu sličnu pudingu. Smjesu prelijte preko bijele kreme u kalupu za tortu.

Napomena: Tortu ostavite otprilike 2 sata u hladnjaku da očvrsne. Ova torta ostaje svježa i do četiri dana mada u mojoj obitelj rijetko doživi tako duboku starost.

Marijana Pontoni

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci