Bezglutenski kolač od riže i kokosa

Žudite za slatkim ali pazite na svoju liniju i birate samo zdrave namirnice? Vrlo pohvalno, tu smo da vas podržimo u vašem zdravom stilu života uz ovu vegansku tortu bez glutena koja miriši na ljeto food blogerice Marijane Mašić

Sastojci:

  • 200 g riže okruglog zrna
  • 1 l bademovog mlijeka
  • korica limuna
  • ekstrakt vanilije
  • prstohvat soli
  • 100 g veganske bijele čokolade
  • 50 g ribanog kokosa
  • 30 g zobenog brašna
  • 1 pakiranje praška za puding od vanilije (oko 30 g)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1 dl biljnog mlijeka
  • 100 g kokosovog šećera
  • 70 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 250 g svježeg voća ili voća iz kompota

Ganache:

  • 100 g veganske bijele čokolade
  • 0,5 dl biljnog mlijeka
  • 2 žlice kreme od kokosa (čvrsti dio konzerviranog kokosovog mlijeka)

Postupak pripreme:

U bademovo mlijeko dodati rižu, koricu limuna, vaniliju i sol te kuhati oko 20 minuta. Umiješati bijelu čokoladu i ostaviti da se ohladi.

Miksati kokosovo ulje sa šećerom, dodati mlijeko i ocat te umiješati suhe sastojke (ribani kokos, brašno, puding, prašak za pecivo i sodu). Dodati rižu i na kraju usitnjeno voće.

Izliti smjesu u kalup za torte obložen papirom za pečenje te peći u pećnici na temperaturi od 180° C pola sata, smanjiti na 160° C i peći još pola sata. Kolač ohladiti u kalupu i preliti pripremljenim ganacheom otopljenim na pari.

Izvor: Marijana Mašić, @pieceofvegancake_by_m

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci