Bezglutenska torta s matchom, bijelom čokoladom i bademima

Iako je uvriježeno mišljenje da su kolači bez brašna uglavnom čokoladni, raznolikost okusa i kod njih se postiže namirnicama popust badema, oraha, citrusa, bijele čokolade i sira. Slastičari iz zagrebačkog restorana Louie cafe & kitchen za ovu su sezonu pripremili nekoliko slastica bez brašna, a s nama su podijelili ukusnu tortu od zelenog čaja

Podloga:
250 ml slatkog vrhnja
1 velika žlica matche
5 žumanjaka
5 bjelanjaka
225 g krem-sira
100 g blanširanih, mljevenih badema
280 g bijele čokolade
žličica vanilije
6 velikih žlica šećera u prahu

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva, kalup za tortu promjera 26 cm obložite papirom za pečenje. Bijelu čokoladu natrgajte na male komade pa zalijte slatkim vrhnjem u kojem ste zakipjeli žlicu matche. Ostavite minutu pa pjenjačom izmiješajte glatku smjesu. Ostavite da se ohladi. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto umiješajte sa šećerom, dodajte krem-sir, smjesu čokolade i matche, bademe te na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pecite oko 40 minuta. Pustite da se potpuno ohladi pa dodajte nadjev.

Krema:
200 g krem-sira
100 g otopljene i ohlađene bijele čokolade
2 velike žlice šećera u prahu

Čokoladu otopite na pari neprestano je miješajući pa ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Sve sastojke mikserom dobro izmiješajte i nanesite na tortu sa svih strana. Ostavite 2 žlice kreme pa dresirkom ukrasite površinu torte. U blenderu u prah izblendajte 2 velike žlice matche i 2 velike žlice mljevenih blanširanih badema. Nanesite na stranice torte kao dekoraciju.

torta

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci