Bailey’s tiramisu

Vrhunska slastica koju nije teško zamutiti i potom - slistiti bez osjećaja krivnje

Za otprilike 4 čaše:

10 dag piškota

10 dag digestive keksa

15 dag bijele čokolade

3 žumanjka

3 žlice šećera

3 dl vrhnja za šlag

3 žlice likera Bailey’s

3 žlice instant kave Nesscaffe + 2 dl vode

kokosovo brašno za posipanje

U mikser stavite žumanjke sa šećerom. Kad je gotovo, u drugoj zdjeli izmiješajte vrhnje u šlag. Čokoladu otopite na pari i malo prohladite. U nju umiješajte smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte ručno pa umiješajte šlag. Piškote i digestive kekse zajedno sameljite. Skuhajte kavu i ulijte liker. U čaše za posluživanje slažite redove keksa i kreme. Svaki red keksa dobro natopite kavom. Ako vam nestane, skuhajte još, bitno je da kolač bude sočan. Slažite barem tri reda, a gornji završite kremom. Možete sve složiti u veliku zdjelu i poslužiti tako da kolač vadite žlicom na tanjure. Čaše stavite u hladnjak barem 4 sata. Prije posluživanja kremu pospite kokosovim brašnom.

Vid Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci