Recept Gaza Oakleya: Zeleni gazpacho s ružinim ledenim kockama

Gaz Oakley, 26-godišnji kuhar iz britanskoga grada Cardiffa, jedan je od najpopularnijih veganskih kuhara današnjice. Zvjezdani je status stekao u nepune tri godine, otkad se sa svojom platformom Avant-Garde Vegan proslavio na društvenim mrežama. Njegov kanal na YouTubeu bilježi 16 milijuna pregleda, a broj pretplatnika premašio je pola milijuna. Ovo je jedan od recepata iz njegove nove kuharice

4 šalice špinata
2 češnja češnjaka
1 krastavac, očišćen od sjemenki i nasjeckan
1/2 zelene ljute papričice, bez sjemenki
1 šaka svježe mente
1 šaka svježeg peršina
1 šaka svježeg bosiljka
1 vrlo zreli avokado, oguljen i bez koštice
4 mlada luka
4 jušne žlice prirodnog kokosova jogurta
2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 jušne žlice bijelog vinskog octa
1 prstohvat soli i papra
voda za podlijevanje pri miksanju juhe (po mogućnosti izvorska ili filtrirana voda)

Priprema: Stavite sve namirnice u blender ili mikser (ovisno o njegovoj veličini, možda ćete morati miksati u više navrata). Postupno miksajte, pomalo dodajući vodu, da nastane glatka gusta tekućina. Stavite gazpacho u hladnjak.

Ukrašavanje: Ružine ledene kocke pripremite tako da u svaki odjeljak kalupa za led stavite ružinu laticu, a potom ih prelijte vodom i zamrznite. Narežite avokado na tanke kriške i nasred tanjura načinite cvijet – postavljajte kriške gusto jednu uz drugu, tako da tvore spiralni oblik (započnite iz sredine prema van, najprije s najmanjim kriškama, a potom sve većima). Ulijte gazpacho oko avokadova cvijeta. Osim ružinih ledenih kocki, kao ukras će lijepo izgledati i listovi svježeg bosiljka, raspolovljene mahune graška i cherry rajčice. Poškropite gazpacho s malo maslinova ulja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci