Vrindavanski curry

Kombiniranje začina u indijskoj kuhinji prava je umjetnost koju vrijedi isprobati u vlastitom domu - zbog gastronomskih užitaka, ali i zdravlja

Sastojci:
200 g blanširanoga graška
200 g cvjetače, narezane na sitne cvjetiće
200 g mrkve, narezane na sitne štapiće
1 čajna žlica kumina
1 čajna žlica sjemena gorušice
½ čajne žlice mljevenog korijandra
½ čajne žlice mljevene kajenske paprike
1 čajna žlica garam masale
1 čajna žlica listića biljke curry (Murraya koenigii)
1 čajna žlica svježeg đumbira, nasjeckanog na sitne kockice
¼ čajne žlice čilija
1/3 čajne žlice asafetida – zamjena je češanj češnjaka ispasiran s pola glavice luka
1 jušna žlica smeđeg nerafiniranog šećera od šećerne trske
1 čajna žlica himalajske soli
200 g pasirane rajčice
50 g kokosova mlijeka
1 jušna žlica ghee maslaca
1 mala šalica filtrirane vode

Priprema:
U zagrijani wok dodajte ghee, kumin, gorušicu, đumbir i asafetid. Pržite dok gorušica ne prestane pucketati, a potom dodajte grašak, cvjetaču, mrkvu i sol. Miješajući, pirjajte oko 3 minute pa dodajte vodu i preostale začine. Pirjajte 7 - 10 minuta, dok voda ne ispari, a grašak i mrkva ne omekšaju. Potom dodajte rajčicu, kokosovo mlijeko i šećer pa, miješajući, kuhajte još 3 - 4 minute na jakoj vatri.

Dejan Jovanović Dhanur

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci