Vegetarijanski wok

Za svega petnaest minuta napravite brzu vegetarijansku večeru za polizati prste! Ovo je jelo koje se često priprema na uličnim štandovima glavnoga malezijskoga grada Kuala Lumpura

2 žlice ulja
150 g tofua narezanog na kockice od 2 centimetra
1 sitno nasjeckani luk
2 žličice curry praha
2 narezane male rajčice, očišćene od sjemenki
½ glavice kupusa (200 g), sitno narezane
400 g svježih širokih rezanaca s jajima
2 ½ žlice kečapa
1 žlica čili umaka
2 žlice svijetlog sojina umaka
2 lagano umućena jaja

Za posluživanje:
1 tanko narezana čili papričica (bez koštica)
2 dijagonalno izrezana mlada luka
2 grubo narezane limete

Zagrijte žlicu ulja u woku, dodajte kockice tofua i pržite dok ne postanu zlatnosmeđe, a potom ih ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskom papiru. Zagrijte ostatak ulja u woku, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte curry, rajčice i kupus te, uz miješanje, pržite jednu minutu na visokoj temperaturi. Dodajte rezance.
Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte kečap, čili umak i sojin umak sa žlicom vode, izlijte u wok te uz stalno miješanje kuhajte oko tri minute. Napravite rupu u sredini rezanaca i ulijte umućena jaja. Ostavite da se kuha 20 sekundi, odnosno sve dok se jaja ne stisnu. Žustro miješajte da se sastojci povežu.

Kušajte je li dovoljno začinjeno. Ako je potrebno, dodajte još sojina umaka. Lagano umiješajte kockice tofua. Poslužite s nasjeckanim čilijem, mladim lukom i komadićima limete.

Nadia Arumugam/Narratives

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci