Vegetarijanski sekeli gulaš

Sekeli gulaš pikantno je mađarsko jelo, a okus će mu ostati jednako zamaman ako junetinu i mesne kobasice zamijenite tofuom i kobasicama od seitana

(za 4 osobe)

50 dag rezanog kiselog kupusa
30 dag tempeha
1 dl shoyu sojina umaka
2 kobasice od tofua ili seitana
10 dag dimljenog tofua
2 dl temeljca ili vode
1 dl suncokretova ulja
žlica tamari sojina umaka

Marinirajte tempeh 15 minuta u shoyu umaku. Pecite ga dok ne porumeni na 3 žlice suncokretovog ulja. Ostavite da se ocijedi na papirnatom ubrusu. Na 2 žlice ulja popržite dimljeni tofu narezan na kockice i dodajte kiseli kupus. Polijte ga temeljcem ili vodom i pirjajte 10 minuta. Dodajte pečeni tempeh i narezane kobasice i ostavite na laganoj vatri 15-20 minuta. Dodajte tamari umak i pirjajte još 2 minute.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci