Vege tortilje s namazom od batata

Prženi, pečeni, sirovi ili sušeni u pećnici… Bez obzira na to kako su pripremljeni, burgeri su omiljen i slastan dio svakog obroka. Dunja Gulin, iskusna kuharica prirodne kuhinje i autorica mnogih kuharica na hrvatskome i engleskome jeziku, objavila je u suradnji s Planetopijom novu zbirku recepata, ovaj put za veganske burgere, popečke, polpete, krokete, okruglice, ćuftice, valjuške, uštipke, s raznolikim sastojcima koji će unijeti svježinu u svačiji jelovnik. Isprobajte njezin recept za vege tortilje

Sočni tortilja smotuljci

Namaz od batata
za 2 osobe
1 veći batat (oko 330 g)
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
1 češanj češnjaka, protisnutog

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pliticu za pečenje obložite papirom za pečenje.
Batat ogulite pa narežite na veće kocke. Stavite na pripremljenu pliticu pa dodajte ulje, sol i češnjak i sve dobro promiješajte. Pecite dok batat ne omekša. Izmiksajte u pire.

Za posluživanje
4 tortilje
8-12 malih burgera od tempeha ili drugih burgera/popečaka/falafela
4 žlice alfa alfa klica ili zelenih izdanaka rotkvica ili po želji
4 žlice ukiseljenog povrća
listovi zelene salate

Tortilje zagrijte. Premažite svaku pireom od batata, na pire posložite burgere, dodajte ukiseljeno povrće, klice i salatu.

Gotova smjesa, kao i pripremljeni falafel, u hladnjaku, dobro zatvoreni u posudi, mogu stajati i do tjedan dana. Idealno ih je napraviti vikendom pa koristiti tokom tjedna kao hranjivi dodatak glavnom jelu, u salatama ili kao dio ručka koji nosite na posao.

vege burgeri 5 vege burgeri 3

Dunja Gulin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci