Veganski sir za nachose

Tipična meksička grickalica: prženi tortilja čips poslužen s rastopljenim ‘sirom’ – u ovom primjeru u zdravoj veganskoj varijanti!

Za smjesu količine 360 ml / 1 ½ šalica

  • 1 mrkva ili 1 kriška buće (oko 100 g, oguljene, očišćene i narezane na kockice)
  • 60 g / ½ šalice narezanog luka
  • 220 g / 1 šalica svilenog tofua
  • 2 žlice bijelog tahinija
  • 1 žlica umeboshi začina ili jabučnog octa
  • 1 žlica prehrambenog kvasca
  • ½ žličice dimljene paprike u prahu
  • ½ žličice čilija u prahu
  • 1 češanj češnjaka, oguljen
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • ½ žličice soli ili prema ukusu
  • svježe iscijeđeni sok limuna, prema ukusu
  • tortilja čips ili hrskavo povrće, za posluživanje

Blanširajte mrkvu ili buću u malo kipuće vode ili na pari, dok ne omekša. Smiješajte sve sastojke u kremasti, sirasti umak. Kušajte pa začinite prema ukusu. Umak izlijte po tortilja čipsu ili hrskavom povrću i poslužite kao predjelo ili grickalicu. Ovaj „sir“ možete poslužiti kao umak u raznim prigodama, a još je ukusniji kad odstoji preko noći u hladnjaku.

tahini

tahini knjigaKnjigu Dunje Gulin 'The Magic of Tahini' (9,99 funti, izdavač Ryland Peters & Small), u kojoj se uz recepte koje donosimo nalazi još mnogo dobrih savjeta i jela koja možete dodatno oplemeniti tahinijem, nabavite na www.amazon.co.uk. Fotografije u knjizi potpisuje Clare Winfield

Iz kuharice Dunje Gulin ‘The Magic of Tahini’ (Ryland Peters & Smalls)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci