Tikvice s aromom Dalekog istoka

Tikvice su uvijek dobro rješenje za brz obrok, a njihov neutralan okus omogućuje da se poigramo začinima – ovo jednostavno jelo od samo nekoliko sastojaka inspirirano je japanskom kuhinjom

4 manje tikvice

3 žlice sezamova ulja

2 žlice vode

 

za umak

4 žlice gomasija

1 žlica meda

2 žlice umaka shoyu

 

Tikvice operite, odrežite im krajeve pa ih uzdužno narežite na četvrtine ili osmine (ovisno o tome koliko su tikvice debele). U tavi jako zagrijte sezamovo ulje te na njemu, po nekoliko minuta sa svake strane, zapecite komade tikvica. Nastavite pirjati još nekoliko minuta, odnosno dok tikvice malo ne omekšaju, i pritom ih nakapajte vodom. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte sastojke za umak. Propirjane tikvice izvadite na tanjur te prelijte umakom. Ovako pripremljene tikvice odlične su i tople i hladne pa ih možete pripremiti unaprijed i ostaviti da se ohlade prelivene umakom kako bi dobro upile njegovu aromu.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci