Soupou kandja - senegalski specijalitet od ribe i mesa

Sadou iz Senegala morao je napustiti svoju zemlju, skrasio se u Hrvatskoj te djeluje u sklopu kulinarskog kolektiva Okus doma. S članovima rado priprema svoje najdraže jelo iz djetinjstva, soupou kandje, koje mu je pripremala majka. „Kada kuham, najsretniji sam“, kaže Sadou, „jer za mene nema ništa važnije, a ovdje pronalazim smisao i podršku ljudi poput mene.“ Isprobajte Sadouov recept

okus domaSadou kaže da je nasretniji kad kuhaSoupou kandja (za 5 osoba)
750 g bamije
300 g govedine
1 riba
1 kg riže
150 ml palmina ulja
2 luka
2 kocke za juhu
3 svježe čili papričice
2 češnja češnjaka
sol
1 l vode

PRIPREMA: Operite bamiju. Odrežite oba kraja i narežite na ploške. Stavite u posudu i dodajte puno vode. Operite bamiju još dva puta kako bi se isprala ljepljiva materija. Očistite ribu i narežite je na tri komada. Pripremite rižu, isperite je i skuhajte. Ulijte 0,75 l vode u lonac i zagrijte. Dodajte komade ribe i bamiju te sve zajedno kuhajte 15 minuta. Izvadite ribu.

Meso narežite na srednje velike komade i dodajte uz nasjeckan luk i češnjak, prstohvat papra, sol, kocke za juhu, palmino ulje i svježi čili. Sve dobro izmiješajte i kuhajte 15 minuta. Vratite ribu u lonac i kuhajte još 10 minuta. Poslužite vruće s rižom.

Recept iz kuharice Okus doma

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci