Skandinavski popečci od lososa

Kad kupujete losos, tražite organski koji ima mnogo svjetliju, blijedoružičastu boju, nije jarkoružičast ni narančast. Premda bogat omega-3 masnim kiselinama, losos je jedna od najzagađenijih riba pa u odabiru treba biti pažljiv

300 g lososa bez kože
1 jaje, lagano razmućeno
1 limun, sok i korica
1 žlica nasjeckanog kopra
po 1/2 žličice žutih i crnih sjemenki gorušice
50 g svježih krušnih mrvica

Za salatu:
1/2 krastavca, tanko narezanog
3 žlice octa
2 žličice šećera
1 prstohvat soli
3 žlice jogurta
1 žlica nasjeckanog kopra

U velikoj zdjeli pomiješajte losos narezan na kockice, jaje, sok i koricu limuna, kopar, sjemenke gorušice i krušne mrvice pa dobro začinite. Oblikujte popečke promjera oko 6 cm i stavite ih u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 200 °C pa pecite popečke 3 - 4 minute, dok ne dobiju hrskavu koricu.

Za salatu: u zdjelu stavite krastavac i prelijte ga mješavinom octa, šećera i soli. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira 1 - 2 sata. Pospite popečke koprom i poslužite sa salatom od krastavca i malo jogurta.

Skandinavski popečci od lososa

Recept i fotografija: Rex Features/Profimedia

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci