Skandinavski popečci od lososa
Kad kupujete losos, tražite organski koji ima mnogo svjetliju, blijedoružičastu boju, nije jarkoružičast ni narančast. Premda bogat omega-3 masnim kiselinama, losos je jedna od najzagađenijih riba pa u odabiru treba biti pažljiv

300 g lososa bez kože
1 jaje, lagano razmućeno
1 limun, sok i korica
1 žlica nasjeckanog kopra
po 1/2 žličice žutih i crnih sjemenki gorušice
50 g svježih krušnih mrvica
Za salatu:
1/2 krastavca, tanko narezanog
3 žlice octa
2 žličice šećera
1 prstohvat soli
3 žlice jogurta
1 žlica nasjeckanog kopra
U velikoj zdjeli pomiješajte losos narezan na kockice, jaje, sok i koricu limuna, kopar, sjemenke gorušice i krušne mrvice pa dobro začinite. Oblikujte popečke promjera oko 6 cm i stavite ih u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 200 °C pa pecite popečke 3 - 4 minute, dok ne dobiju hrskavu koricu.
Za salatu: u zdjelu stavite krastavac i prelijte ga mješavinom octa, šećera i soli. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira 1 - 2 sata. Pospite popečke koprom i poslužite sa salatom od krastavca i malo jogurta.
Ostali članci
-
Brzi vege recept: Bolitto bowl & guacamole
Ako ste se uželjeli zdravog obroka koji pršti blagotvornim nutrijentima,…
-
Može li čips biti zdrav? Kažu da može, ako…
Za ovu ukusnu i zdravu grickalicu potreban vam je samo jedan sastojak!
-
Pronašli smo svestrani, egzotični sastojak koji…
Miso je čarobni sastojak kojeg je uvijek dobro imati pri ruci. Svestran…
-
Namaz od skute i krastavaca à la tzatziki
Tzatziki ili cacik biser je grčke i turske kuhinje. Glavni protagonisti…