Recepti od ostataka hrane: Zelena pržena riža

U hladnjaku vam je ostalo kuhane riže, a ne znate što biste s njom? Neka vas nadahne Azija! Pržena riža je najbolja ako koristite rižu kuhanu prije jedan ili dva dana

Za 4 osobe; vrijeme pripreme: 20 min
· 1 luk
· 3 češnja češnjaka
·  100 g poriluka
·  250 g graha
· 200 g brokule
· 2 žlice kokosova ulja
· 2 žlice naribanog češnjaka
· kuhana riža za 4 osobe
· 5 žlica sojinog umaka
· papar, prema okusu
· prženi sezam (po izboru)

Luk i poriluk narežite na kolute, nasjeckajte češnjak, a brokulu razrežite na manje cvjetove. U tavi zagrijte ulje, dodajte sve povrće pa ga pržite na visokoj temperaturi oko pet minuta. Dodajte naribani đumbir i rižu pa pržite, miješajući, oko dvije minute. Maknite s vatre, dodajte sojin umak i papar, po okusu. Pospite prženim sezamom.

Klara Avsenik, autorica bloga Curry and Love

Preporučujemo

Ostali članci