Ratatouille iz pećnice

Kad nemate vremena ili volje stajati uz štednjak, ratatouille možete pripremiti u pećnici: ne samo da je priprema jednostavnija nego je i jelo atraktivnije

6 rajčica

2 manja, duguljasta patlidžana

2 veće tikvice (promjera otprilike kao patlidžani i rajčice)

2 luka

2 češnja češnjaka

3 žlice maslinova ulja

2 žlice meda

nekoliko grančica svježeg estragona

sol i svježe mljeven papar

 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Rajčice, patlidžane i tikvice operite pa im odrežite peteljke. Povrće narežite na tanke ploške. Luk oljuštite i tanko narežite. Češnjak oljuštite i zgnječite, a estragon operite i nasitno nasjeckajte. U lagano nauljenu posudu za pečenje rasporedite tanko narezan luk. Pospite solju, paprom i nasjeckanim estragonom.

Po tome rasporedite ploške povrća, slažući ih naizmjence kao crijep. Ovisno o veličini posude, možda ćete imati dovoljno povrća za dva reda. Kad rasporedite sve povrće, nakapajte ga maslinovim uljem pomiješanim sa zgnječenim češnjakom, a zatim i medom te posolite i popaprite. Pecite otprilike 1 sat. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci