Quiche od pirova brašna sa suhim vrganjima

Suhe vrganje kušajte s pirovim brašnom čija orašasta aroma odlično naglašava aromatičnost tih šumskih plodova...

TIJESTO
250 g pirova brašna
50 g ječmenog brašna
½ žličice morske soli
na vrh noža praška za pecivo
130 g maslaca
4 žlice maslinova ulja
1 - 2 žlice hladne vode, po potrebi

NADJEV
230 g svježeg sira
200 g kiselog vrhnja
4 jaja
1 žličica morske soli
30 g suhih vrganja (namočenih i ocijeđenih)
50 g graška

POSTUPAK
Pomiješajte obje vrste brašna, sol i prašak za pecivo.
Dodajte hladni maslac narezan na tanke listiće, maslinovo ulje i vodu. Rukama brzo zamijesite kompaktno tijesto. Tijesto zamotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

Za nadjev pomiješajte svježi sir i vrhnje. Jaja razmutite sa žličicom soli i dodajte ih mješavini sira i vrhnja. Na kraju umiješajte namočene i ocijeđene vrganje i grašak.
Ohlađeno tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje na 1 cm debljine. Kalup za quiche lagano namastite i pospite brašnom te na njega pažljivo prebacite pripremljeno tijesto. Tijesto na nekoliko mjesta izbodite vilicom, prekrijte ga listom papira za pečenje te sve opteretite suhim grahoricama. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Izvadite tijesto iz pećnice, uklonite papir za pečenje i grahorice te na njega pažljivo izlijte pripremljeni nadjev. Vratite u pećnicu i pecite još 20 - 30 minuta. Prije posluživanja ohladite na sobnu temperaturu.

Andrea Cukrov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci