Pesto od kadulje i oraha

Vrlo aromatična mješavina osvježavajućeg okusa kojom možete obogatiti razna jela – među ostalim, i dozom zdravih omega-3 masnih kiselina

Sastojci:

svežnjić svježe kadulje (otprilike1 šalica, rahlo napunjena)

svežnjić svježeg peršina (otprilike1 šalica, rahlo napunjena)

1 šalica svježeg peršina

4 češnja češnjaka

½ žličice svježe mljevenog papra

100 g oraha

sok 1 limuna

1 dl ekstradjevičanskoga maslinova ulja

½ dl vode

Kadulju i peršin krupnije narežite i stavite u blender ili električnu sjeckalicu. Češnjak oljuštite i prerežite popola te dodajte u blender, kao i papar te orahe. Miksajte oko 15 sekundi pa ulijte limunov sok. Nastavite miksati i pritom kroz otvor na poklopcu postupno ulijte maslinovo ulje, a zatim i vodu. Miksajte još otprilike minutu kako bi se svi sastojci dobro povezali, a pesto postao pjenast.

 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci