Naan - indijski kruh bez glutena
Helena Jakoliš, autorica knjige Zdravo i slasno bez glutena donosi nam recept za naan, indijski "plosnati" kruh bez glutena. Jednom kada ga kušate, bilo s maslacem ili uz kakav aromatični umak, nećete ga prestati peći!

Sastojci:
- 145 g blanširanih badema
- 110 g tapioke
- 220 -240 ml punomasnog gustog kokosovog mlijeka dr. Goerg
- 3/4 žličice himalajske soli
- 1 ½ žlica prehrambenog kvasca
Priprema:
U blenderu ili multipraktiku sameljite bademe do fine smjese brašna. Dodaje tapioku i začine, pomiješajte i na kraju dodajte gusto punomasno kokosovo mlijeko. Još jednom dobro pjenjačom sve pomiješajte i ostavite 10 minuta. Uzmite neljepljivu tavu i na tavu dodajte malo kokosovog ulja, Nakon što se zagrijalo, stavite po 2 žlice smjese koju ćete oblikovati u krug. Pecite oko 1 1/2 minutu sa svake strane. Ponovite dok ne potrošite smjese. Naan kruh poslužite uz svoj omiljeni namaz.
Ostali članci
-
Brzi vege recept: Bolitto bowl & guacamole
Ako ste se uželjeli zdravog obroka koji pršti blagotvornim nutrijentima,…
-
Može li čips biti zdrav? Kažu da može, ako…
Za ovu ukusnu i zdravu grickalicu potreban vam je samo jedan sastojak!
-
Pronašli smo svestrani, egzotični sastojak koji…
Miso je čarobni sastojak kojeg je uvijek dobro imati pri ruci. Svestran…
-
Namaz od skute i krastavaca à la tzatziki
Tzatziki ili cacik biser je grčke i turske kuhinje. Glavni protagonisti…