Naan - indijski kruh bez glutena

Helena Jakoliš, autorica knjige Zdravo i slasno bez glutena donosi nam recept za naan, indijski "plosnati" kruh bez glutena. Jednom kada ga kušate, bilo s maslacem ili uz kakav aromatični umak, nećete ga prestati peći!

Sastojci:

  • 145 g blanširanih badema
  • 110 g tapioke
  • 220 -240 ml punomasnog gustog kokosovog mlijeka dr. Goerg
  • 3/4 žličice himalajske soli
  • 1 ½ žlica prehrambenog kvasca

Priprema:

U blenderu ili multipraktiku sameljite bademe do fine smjese brašna. Dodaje tapioku i začine, pomiješajte i na kraju dodajte gusto punomasno kokosovo mlijeko. Još jednom dobro pjenjačom sve pomiješajte i ostavite 10 minuta. Uzmite neljepljivu tavu i na tavu dodajte malo kokosovog ulja, Nakon što se zagrijalo, stavite po 2 žlice smjese koju ćete oblikovati u krug. Pecite oko 1 1/2 minutu sa svake strane. Ponovite dok ne potrošite smjese. Naan kruh poslužite uz svoj omiljeni namaz.

 

Helena Jakoliš

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci