Masala čaj s đumbirom

Masala čaj kremaste je teksture i bogatog okusa te je odlična zamjena za kavu

za 4 šalice
3 - 4 ploda kardamoma (ili žličica sjemenki)
1 štapić cimeta
3 - 4 klinčića
3 cm korijena đumbira
2 - 3 datulje
1/8 žličice svježe samljevenog crnoga papra
750 ml vode
250 ml bademova mlijeka
2 vrhom pune žlice crnoga čaja (Darjeeling ili Assam)

U mužar stavite kardamom, cimet i klinčiće pa ih lagano zdrobite. Đumbir ogulite i narežite na ploške; datulje očistite od koštica i narežite. Sve to stavite u lonac, dodajte crni papar pa ulijte vodu. Zagrijavajte dok ne zakipi, a potom kuhajte 4 minute. Maknite s vatre i ostavite da stoji 5 minuta. Ulijte bademovo mlijeko i vratite na vatru. Kad ponovo zakipi, maknite s vatre, umiješajte crni čaj, poklopite i ostavite 4 - 5 minuta. Procijedite u čajnik ili šalice i odmah poslužite. Ako volite slađi čaj, umiješajte nektar od kokosa ili neko drugo prirodno sladilo, prema svom ukusu.

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci