Marinirane pikantne mrkve

Marokanska kuhinja iznimno je bogata i zanimljiva. Krase je šarolika obilježja sjevernoafričkih, mediteranskih, andaluzijskih i berberskih utjecaja. Naglasak je na svježim lokalnim namirnicama i puno voća i povrća. Isprobajte mrkvu na marokanski

300 g mrkve
2 žlice maslinova ulja
2 žličice harise
sok od pola limuna
1 vezica korijandra  

Mrkvu ogulite i narežite na tanke kolutiće. Kuhajte ih na pari dok malo ne omekšaju ili ih kratko blanširajte. Korijandar sitno nasjeckajte.

U zdjelici pomiješajte sve ostale začine i time prelijte pripremljenu mrkvu. Ako ne želite jako pikantnu mrkvu, prilagodite količinu harise. Prije posluživanja ohladite je i pospite korijandrom. Marinirane mrkve izvrsno prijaju uz mesna jela.


Andrea Cukrov

Ostali članci