Kineski pohani sladoled

Ledeni sladoled u vrućem aromatičnom biskvitnom omotu slastica je koja je osvojila cijeli svijet. Ukrasite je medom ili čokoladom, ili je flambirajte

150 g sladoleda
50 g kupovne biskvitne rolade
10 g meda
smjesa za pečenje (za 1 osobu)

Biskvitne rolade narezati na ploške debljine 0,5 mm i duboko ih zamrznuti, kao i sladoled. Nakon zamrzavanja od sladoleda oblikovati kuglu i obložiti je s nekoliko ploški biskvitne rolade, tako da sladoled bude potpuno obložen. Uvaljati sladoled u smjesu za prženje i pržiti u vrućem ulju 2 minute ili dok kugla ne dobije lijepu zlatnožutu boju. Ukrasiti medom, čokoladom ili flambirati.

Smjesa za prženje
U litru hladne vode staviti 0,5 kg glatkog brašna (T-550), 1 žlicu krumpirovog škroba i žlicu praška za pecivo. Smjesu dobro izmiksati i staviti na hlađenje 20 minuta kako bi se zgusnula.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci