Kako se radi soffritto?

Soffritto je baza brojnim talijanskim jelima, a njegove inačice možemo pronaći u mnogim tradicionalnim kuhinjama

4 žlice maslinovog ulja
¾ šalice sitno sjeckanog luka
1 mrkva, sitno sjeckana
¼ šalice korijena celera, sitno sjeckanog
¼ žličice krupne morske soli
4 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
¼ žličice suhog origana, timijana ili bosiljka

U tavi debelog dna na srednje jakoj vatri lagano zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk, mrkvu i celer. Dodajte sol, promiješajte i dinstajte desetak minuta poklopljeno na vrlo laganoj vatri. Povrće ne smije posmeđiti. Potom dodajte češnjak i suhi začin (origano, timijan ili bosiljak) pa dinstajte još 1 -2 minute. Ovako dinstano povrće možete koristiti kao bazu za većinu juha, variva, gulaša i umaka. Osim navedenih sastojaka, možete koristiti poriluk, papriku, korijen peršina, koromač i slično.

Dunja Gulin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci