Humus
Namaz od slanutka tipično je predjelo Istoka, a svaka zemlja ima svoju inačicu. Isprobajte naš recept

(ZA 4 OSOBE)
šalica slanutka
2 žlice paste od sezama
0,5-1 dl maslinova ulja
4 žlice limunova soka
3 češnja češnjaka
2 žlice sitno sjeckanog peršina
malo mljevenog kumina (po želji)
sol
Skuhajte slanutak dok ne omekša, a vodu od kuhanja sačuvajte. Blenderom usitnite slanutak dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslinovo ulje, usitnjeni češnjak, limunov sok, pastu od sezama, malo vode u kojoj se kuhao slanutak i dobro promiješajte. Na kraju posolite, dodajte kumin po želji i umiješajte sitno sjeckani peršin.
Ostali članci
-
Recept za mango lassi
Recept iz knjige Dunje Gulin 'Detoks od A do Ž' u izdanju Planetopije...
-
Vikend meni: Brzi njoki i tarte Tatin s kruškama
Za ove njoke nije potreban kuhani krumpir pa su brzo gotove, jednako kao…
-
Recepti od ostataka hrane: Zelena pržena riža
U hladnjaku vam je ostalo kuhane riže, a ne znate što biste s njom? Neka…
-
Recept Gaza Oakleya: Zeleni gazpacho s ružinim…
Gaz Oakley, 26-godišnji kuhar iz britanskoga grada Cardiffa, jedan je od…