Gazpacho s avokadom i spirulinom

Iako se ova osvježavajuća španjolska hladna juha tradicionalno priprema od rajčica, ovaj s avokadom će vam se sigurno svidjeti i donijeti pravo osvježenje

1 avokado
½ limuna, svježe iscijeđen sok
1 krastavac srednje veličine
1 limeta, svježe iscijeđen sok
nekoliko listića svježe metvice ili nekoliko grančica svježega korijandra
2 ½ žličice spiruline
sol
¼ žličice kajenskoga papra
približno 3 dl vode

Avokado operite, prerežite i uklonite košticu. Sa svake polovice avokada uklonite koru pa ih narežite. Komade avokada nakapajte limunovim sokom. Krastavac ogulite, prerežite po dužini pa žličicom uklonite sjemenke. Narežite na manje komade. Avokado i krastavac stavite u blender i dodajte sok limete. Svježu metvicu ili korijandar operite pa krupno natrgajte i dodajte u blender. Po tome pospite 2 žličice spiruline, prstohvat soli i kajenski papar. Ulijte vodu i smiksajte u posve glatku juhu. Gazpacho ulijte u staklenke i pospite preostalom spirulinom.

avokado

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci