Focaccia s krumpirom, ružmarinom i rajčicama

Ova je focaccia osobito sočna jer je u tijesto dodan krumpir

Sastojci:

150 g brašnastih krumpira

250 g glatkog brašna

1 žličica soli

1 paketić suhoga kvasca

150 ml tople vode

4 žlice maslinova ulja

3-4 grančice ružmarina

10-ak cherry rajčica

Krumpire ogulite i skuhajte, najbolje na pari kako ne bi upili previše vode. Kad se ohlade, zgnječite ih u pire.

U zdjeli pomiješajte brašno i sol. Potom u brašnu napravite udubinu i u nju istresite suhi kvasac. Ponovno promiješajte pa dodajte pire od krumpira i dobro pomiješajte s brašnom. Potom dodajte vodu te 2 žlice maslinova ulja. Mijesite nekoliko minuta. Od tijesta oblikujte kuglu pa ga stavite u nauljenu veliku zdjelu. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom te ostavite na toplom oko 1 sat.

Lim obložite papirom za pečenje ili dobro nauljite pa u njega stavite tijesto. Utisnite ga u kalup stanjujući ga prstima pa pokrijte i ostavite da se diže još 20-ak minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Cherry rajčice prerežite popola i nauljite žlicom maslinova ulja. Focacciu premažite preostalom žlicom maslinova ulja te po njoj rasporedite polovice cherry rajčica i iglice ružmarina. Pecite 30 do 40 minuta. Još toplu focacciu možete natrljati zgnječenim češnjakom.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci