Egzotična juha od buče i leće

Sivilo tmurnog dana razbijte egzotičnim okusima i živom bojom ove guste juhe

1 luk

400 g očišćene buče butternut

žlica kokosova ulja

120 ml kokosova mlijeka

800 ml vode

2 žličice curry praha

100 g crvene leće

prstohvat kajenskog papra

sol i svježe mljeven papar

 

Luk oljuštite i nasjeckajte, a buču narežite na kockice. U loncu zagrijte kokosovo ulje pa na njemu 2-3 minute propirjajte luk. Dodajte buču i pirjajte još 2-3 minute. Potom dodajte sve ostale sastojke, kuhajte dok ne zakipi, a zatim smanjite vatru, napola poklopite i kuhajte 20-ak minuta. Po potrebi tijekom kuhanja ulijte još vode.

Kad buča omekša, juhu maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Ako je juha pregusta za vaš ukus, dodajte odgovarajuću količinu vruće vode. Juhu ulijte u zdjelice, u svaku nakapajte s malo kokosova mlijeka te pospite slatkom paprikom.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci