Datulje punjene pastom od badema

Marokansku kuhinju ne obilježavaju raskošni, kremasti deserti. Marokanci se nakon obroka radije slade svježim i suhim voćem te orašastim plodovima. Isprobajte jedan ukusan i zdrav marokanski desert

150 g datulja bez koštica
100 g badema
1 žličica meda
½ žličice cimeta
2 kapi ekstrakta narančina cvijeta ili ružine vodice

Odaberite kvalitetne mes­­nate i nesumporirane datulje pa ih posložite na tanjur za posluživanje.

Bademe kratko ubacite u kipuću vodu kako bi se blanširali.

Procijedite ih i ogulite, potom ih kratko tostirajte na suhoj tavi, samo da lagano otpuste masnoću.

Ubacite bademe u blender i meljite ih dugo, sve dok se ne pretvore u gustu pastu koju možete formirati prstima.

Dodajte med, cimet i ekstrakt narančina cvijeta i još kratko miješajte.

Od dobivene smjese oblikujte male kuglice te svaku utisnite u pripremljene datulje.
Poslužite nakon obroka uz čaj od metvice.    

Andrea Cukrov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci