Želite se povezati sa svojom intuicijom? Evo kako vam u tome može pomoći vaša omiljena glazba

Slušanje omiljene glazbe pomaže nam da se opustimo, ali kako kaže duhovna učiteljica i autorica bloga Tiny Buddha Marie Christine, pomaže nam da se povežemo i sa svojom intuicijom…

Glazba je frekvencija bez fizičkog oblika

Sve glavne umjetničke forme mogu biti način da iskusimo dublji dio sebe, ali u glazbi postoji nešto jedinstveno. Možda je to zato što je glazba frekvencija bez fizičkog oblika, pa lako može postati put do bezobličnih područja intuicije i našeg višeg ja ili duše. Možda nikad nećemo znati sa sigurnošću, ali jasno je da glazba ima snažan učinak.

Imala sam iskustva da se osjećam cjelovito, povezano i ispunjeno kada slušam glazbu. Međutim, dugo nisam bila svjesna tih iskustava.

Sjećam se da sam vozila svoj automobil, slušala svoje omiljene pjesme i bila negdje "transportirana". Bilo je to iskustvo potpune euforije i cjelovitosti. U to su vrijeme to bila uglavnom podsvjesna iskustva i sve čega sam bila svjesna dok sam slušala bilo je da sam se osjećala dobro.

Kako sam počela razvijati i koristiti svoje intuitivne sposobnosti, počela sam imati mnoga svjesna iskustva svog višeg ja. Tek s ovom referentnom točkom postala sam svjesna koliko sam se puta slušajući glazbu povezala sa svojim višim jastvom. Bilo je to isto iskustvo!

Neće sva glazba djelovati kao duhovno iskustvo, a djela koja čine bit će specifična za osobu koja sluša, jer svi smo jedinstveni. Možda ste rekli, bez puno razmišljanja, da određena pjesma "govori vašoj duši". Ona to i čini, i morat ćete poslušati njezine korisne smjernice.

Jeste li ikada čuli pjesmu, a zatim je ponavljali cijeli dan ili čak tjedan dana? Ja sigurno jesam, puno puta. Čini mi se da svaki put kad pustim omiljenu melodiju, to mi malo otvori srce za otkrivanje skrivenih emocija i želja. To su vrste trenutaka i pjesama koje ćete željeti promatrati da biste vidjeli što vam pokazuje vaša unutarnja mudrost.

Zvuk 80-ih

U protekla četiri mjeseca netipično sam slušala neku od svoje omiljene glazbe iz 1980-ih; "Time after time" Cyndi Lauper, "Hazy Shade of Winter” grupe The Bangles, “Cherish" Madonne, da nabrojim samo neke. Čak i aktualne pjesme sa zvukom 80-ih nalaze se među prvima na mojim popisima pjesama.

žena, glazba, slušalicePočela sam interno istraživati zašto mi je iznenadno glazba 80-ih ušla u životu kad sam od višeg ja saznala da osjećam nostalgiju i da moram više razgovarati s obitelji. Tada sam se počela prisjećati prizora iz djetinjstva kako sam se igrala s obitelji i prijateljima iz susjedstva.

Tijekom ovog desetljeća bila sam u vrlo mala, a braća i sestre još su uvijek živjeli kod kuće. 80-te su bile jedino desetljeće koje je cijela moja obitelj živjela u kući prije nego što su se moja starija braća i sestre odselili. Bilo je to zabavno i radosno vrijeme u mom životu.

Moja cijela obitelj sada živi diljem zemlje, a ja na Havajima. Obično putujemo nekoliko puta godišnje kako bismo se vidjeli, ali ove godine nismo zbog pandemije. Suzbijam tugu zbog toga što nisam mogla putovati lako i sigurno kako bih vidjela svoje najmilije, a da toga nisam ni svjesna.

Opijenost iz 80-ih koju sam proživjela ovih nekoliko mjeseci bio je način da osjetim tugu i doživim dječju nostalgiju povezanu s ovim glazbenim žanrom. Jednom kada je moje više ja otkrilo dublje osjećaje oko moje nedavne sklonosti glazbi 80-ih, počela sam više kontaktirati svoju obitelj, što mi je pomoglo izboriti se s osjećajem izoliranosti.

Sljedeći put dok slušate glazbu, odvojite malo vremena da interno razmislite o tome što se događa i dolaze li vam kakve visoke razine intuitivnih informacija. Ono što mislim pod visokim razinama je izravno vodstvo koje dolazi od vašeg višeg ja ili duše.

Šapat duše

Postoje načini da prepoznate dobivate li intuitivno vodstvo od višeg sebe tijekom slušanja glazbe. Možete odmah uočiti specifične karakteristike koje ukazuju na to da primate informacije na razini duše.

Na primjer, intuitivne informacije od vašeg višeg ja uvijek su ispunjene prihvaćanjem i ljubavlju. Ovaj osjećaj ljubavi nikoga od vas ne ostavlja izostavljenim ili nedostojnim. Vodstvo na razini duše neće doći s oštrim presudama i napadima krivnje.

Još jedna karakteristika informacija na razini duše jest da će često dolaziti vrlo tiho. Možda ste čuli fraze poput "šapat duše" ili "mirni unutarnji glas". To je često slučaj kada vaša duša govori. Glazba prirodno smiruje vaš um, što stvara tiše unutarnje okruženje za prolazak viših smjernica.

Vodstvo vašeg višeg ja obavijeno je mirom. Primjećujem da je taj mir često prisutan kada slušam glazbu koju volim. Čak i ako je poruka pjesme potresna, ona i dalje jaše na valu mira ako govori mojoj duši.

Slušanje glazbe u pokretu

Biti u pokretu dok slušate glazbu, poput vožnje biciklom ili plesa, može poboljšati ovo iskustvo povezivanja s intuitivnim informacijama na razini duše. Pokret pomaže "olabaviti" vaše duhovno tijelo, tako da možete postati otvoreniji i prijemčiviji. Intuitivne informacije često će se osvijestiti kad se fizičko tijelo kreće, posebno ako ste opušteni.

Ako ste ikad osjetili prosvjetljenje sa slušalicama u ušima, na trčanju ili eliptičnom trenažeru - s bistrim umom, prokrvljenim tijelom i otvorenim srcem - znate na što mislim.

žena glazba slušaliceOpušteni živčani sustav presudan je za slušanje visoke razine intuitivnih informacija. Ako je živčani sustav u stanju visoke pripravnosti, vaše će unutarnje okruženje biti vrlo bučno. Informacije koje dolaze od višeg ja su nježne i tihe, pa će vam opušten živčani sustav omogućiti prostor da čujete vodstvo svoje duše.

Slušanje glazbe tijekom vježbanja na otvorenom izvrsna je kombinacija za slušanje vaše intuicije. Usko smo povezani s prirodnim okolišem, a vježbanje vani u prekrasnim predjelima, prirodno će utišati i opustiti živčani sustav vašeg tijela.

Pretpostavljam da ste i ovo možda već doživjeli. Nalazite se na plaži ili u parku, vaše slušalice stvaraju savršeni soundtrack za prekrasan, miran krajolik i odjednom život postaje jasniji.

Ako ne živite na mjestu s puno prirodnih ljepota na otvorenom, stavite opuštajuću glazbu ili glazbu koja otvara srce i krenite u šetnju. Učinite što možete kako biste stvorili mirno unutarnje okruženje dok se krećete.

Uz to, ako se ne možete kretati, probajte si priuštiti dugu kupku ili sjediti pored vodene površine. Učinite okruženje ugodnim paljenjem svijeće ili stavljanjem omiljene umirujuće glazbe. Voda je jaka struja za intuitivne informacije. Možda ćete se iznenaditi koliko će intuitivnih smjernica proći kroz ove terapijske postavke.

Imala sam mnoga otkrića u kadi ili nakon uranjanja u ocean. Često ću ući u vodu kada se osjećam “raštrkano“, tjeskobno ili zbunjeno. Nakon nekog vremena namakanja, moji živci i um će se opustiti, a pojavit će se sljedeći korak koji tražim.

Što vam govori više ja?

Bez obzira slušate li glazbu dok vježbate, na koncertu ili se samo izležavajući po kući, potičem vas da razmislite o vrstama intuitivnih poruka koje dobivate dok slušate. Poziva li vas vaše više ja da promijenite perspektivu, oprostite ili priznate svoje istinske osjećaje prema nečemu?

Ako volite tekstove pjesama, obratite pažnju na riječi koje vas privlače i zabilježite što se u tom trenutku događa u vašem životu. Povezuje li se to dvoje? Sklona sam gravitiranju prema slušanju instrumentalnih pjesama. Osjećam da mi daju prazno platno kako bih jasnije protumačila vodstvo na razini duše. Možda će vam i to pomoći.

Morat ćete zapisivati podatke na razini duše koje primate dok slušate glazbu, primijeniti ih na svoj život, a zatim provjeriti imaju li vrijednost za vas. Vrijednost možete izmjeriti po tome je li nešto poletno, korisno i pomaže li vam rasti u karakteru.

Imajte na umu da ako pažljivo promatrate svoje unutarnje okruženje dok slušate svoje omiljene pjesme, možete intuitivno otkriti što vam duša govori. A onda možete djelovati na to i promijeniti svoj život.

Pročitajte i:

Glazba za otpuštanje straha, oslobađanje od briga, čišćenje negativne energije i buđenje intuicije

Anđeoska glazba za podizanje pozitivnih vibracija

Glazba za opuštanje, smirenje i ponovno uspostavljanje ravnoteže

Izvor: tinybuddha.com

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci