Sensa Yoga Balance Retreat: Putovanje koje vas vraća sebi

Otvaramo čakre, meditiramo, pjevamo kirtan i povezujemo se sa svojom stvaralačkom ženskom energijom od 28. do 30. svibnja u hotelu Korinjak na čarobnom otočiću Iž. Otkrijte što vas čeka u potpuno novom programu Sensa Yoga Balance Retreata!

Povezivanje sa ženskom energijom

Najljepši mjesec u godini rezervirajte za Sensa YOGA BALANCE RETREAT u hotelu Korinjak na prekrasnom otoku Ižu! Tema ovog retreata je balansiranje suptilnih energija naših čakri uz jogu, mindfulness meditacije i aromaterapiju. Retreat će voditi Sensina suradnica Senka Ljubić, učiteljica joge, koja će poseban naglasak staviti na povezivanje sa suptilnom ženskom energijom i aktiviranje njezine često zapostavljene snage 

U mirnom i sigurnom okruženju otoka Iža, te uz pomno osmišljen program yoge i meditacije možemo se ponovo povezati s vlastitim ženskim energijama. To su istovremeno nježne i obnavljajuće, te snažne i stvaralačke energije našeg bića.

Po dolasku na Iž, polaznici će uživati u laganom „aromatičnom" yin yoga satu, na kojem ćemo vježbanje asana obogatiti eteričnim uljima posebno odabranim za svaku pojedinu čakru. Uz vježbanje asana na nježnom Open to femininity Chandra slow satu i Heart opening hatha, namijenjenim početnicima, tu je i nešto dinamičniji Chakra revival flow sat za polaznike s više iskustva. Mindfulness sat će nas dublje povezati sa svim energijama prirode prekrasnog otoka Iža, a tu je i sat vođene meditacije.

Prvi puta na Sensa joga retreatu Priče uz vatru će nas podsjetiti na razne aspekte i načine izražavanja ženske energije. Uz nekoliko mitološih priča svatko će u sebi prepoznati arhetipske energije te ih  dodatno osnažiti pjevanjem. Kirtan je jednostavan oblik pjevanja, zabavno i veselo iskustvo druženja i povezanosti uz svjetlost svijeća i ritam bubnja.

Yoga retreat je pripremila i vodi učiteljica yoge Senka Ljubić, E-RYT500, uz asistente Marinu Šarčević i Jurja Ljubića, certificirane učitelje joge. 

U hotelu Korinjak tijekom joga retreata ćemo se posebno osvježiti uz vegetarijansku prehranu, te zvučnu terapiju gongovima.

Kako nam je bilo na drugom Sensa YOGA & DETOX RETREATU

Senka Ljubić, Juraj Ljubić i Martina ŠarčevićSenka Ljubić, Juraj Ljubić i Martina Šarčević

PETAK:

17 h Kratki uvod i upoznavanje polaznika s programom CONNECTION TO WOMENHOOD yoga retreata

17.30 - 18.30 AROMATIČNI YIN

Yin joga je revitalizirajući i relaksirajući oblik yoge koji je usmjeren na nježno istezanje i jačanje mišića kao i dubokih tkiva, kao što su tetive, ligamenti i mišićne ovojnice. To se postiže dugim zadržavanjem tijela u asanama koje se uglavnom izvode na podu. Ovaj poseban sat u slijedu asana koje slijede čakre, energetska središta tijela, obogaćen je mirisnom komponentom eteričnih ulja, posebno odabranim za svaku pojedinu čakru. Iako je tijekom vježbanja yin joge tijelo pasivno, um je vrlo aktivan i fokusiran, posebno uz dodatak mirisa ruže, lavande, ružmarina i drugih eteričnih ulja. Yin joga donosi mentalno i emotivno smirenje, odlična je za dubinsko osvježavanje tijela. Prikladno za sve razine iskustva u jogi, kao i potpune početnike.

18.30 - 20 Večera

20.30 - 21.30  duboko opuštanje + vizualizacija za poboljšano spavanje

Duboko opuštanje jedan je oblik mindfulnessa u kojem osvješćujemo tijelo i njegove osjete. Pozornost koju usmjeravamo na tijelo i disanje pomaže nam da se oslobodimo stresa, metalne napetosti i briga, te da ublažimo emotivne povrede. Opuštanje se izvodi u udobnom ležećem položaju, a nakon opuštanja slijedi vizualizacija posebno pripremljena za poboljšanje spavanja.

I61A7778


SUBOTA:

8 - 9.30 OPEN TO FEMININITY CHANDRA SLOW                                                       

Chandra slow, polagani sat pomaže nam da se povežemo s receptivnom, obnavljajućom i kreativnom ženskom energijom u sebi. Chandra - mjesec simbol je te fluidne i nježne energije. Sat počinje Pozdravom mjesecu, a asane u ovoj mjesečevoj sekvenci, uz posebno naglašene pretklone i otvaranje kukova iz sjedećih položaja, dubinski obnavljaju tijelo i um. Sat je prikladan za potpune početnike, kao i za sve razine iskustva u jogi.

9.30 - 10.30 Doručak

11 - 12:30  MINDFULLNES: SENSES OF IŽ

Iž je otok posebne energije, čiste prirode koja svojim bojama, mirisima, zvukovima i osjetima budi sva naša čula. Poseban mindfulness sat povezuje nas sa svime što nas okružuje na ovom posebnom mjestu te s nama samima na dubljoj razini i uvodi nas u poseban doživljaj meditacije. Iž kakvog još nismo doživjeli i doživljaj sebe i onih dijelova sebe koje možda još nismo sreli!

13 - 14 Ručak

15:30 -16:30  vođena meditacija

Tradicionalna vođena meditacija.

17 -18:30 CHAKRA REVIVAL FLOW

Chakra revival flow je nešto dinamičniji sat, poput profinjenog plesa. Pojedine asane, jogički položaji povezani su fluidnim nizom pokreta, a dok zadržavamo asane i tijelo je izvana potupno mirno, možemo pratiti onu unutrašnju aktivnost – kretanje daha kroz tijelo i mišićnu aktivnost. Svjesnim disanjem i slijedom asana koje osvježavaju i podižu energiju iz kroijenske čakre prema krunskoj čakri, postižemo sklad i snagu, unutrašnji osjećaj zdravlja i svježine. Svaki vježbač, pa čak i početnik, prilagoditi će intenzitet položaja svom iskustvu i mogućnostima tijela, te u svakom trenutku, ako je potrebno predahnuti. Snažan energetski učinak učvrstit ćemo završnim dubokim opuštanjem uz vizualizaciju čakra i afirmacije.

18.45 - 20 Večera

20:30 - 21:30  PRIČE UZ VATRU + KIRTAN

Priče uz vatru će nas podsjetiti na razne aspekte i načine izražavanja ženske energije. Uz nekoliko mitološih i astroloških priča svatko će u sebi prepoznati arhetipske energije i vlastite obrasce ženskvenosti. Kirtan je pjevanje mantre kao oblik otvaranja srčane čakre. Pjevanje oslobađa protočne energije ljubavi, jača osjećaj zajedništva. Kirtan je zabavno i veselo iskustvo druženja  i povezanosti uz svjetlost svijeća i ritam bubnja.

yoga retreat

NEDJELJA

8 - 9:30  HEART OPENING  HATHA

Uz sat tradicionalne hatha joge staviti ćemo naglasak na srčanu čakru kako bismo svoje emocije pročistili i otvorili novim iskustvima te spremno, hrabrog srca zakoračili u nove izazove. Uz energiju srčane čakre, hatha joga osvježava čitavo tijelo, izoštrava koncentraciju i stvara duboki unutrašnji osjećaj smirenosti. Sat završava dubokim vođenim opuštanjem. Niži intenzitet sata namijenjen za potpune početnike kao i sve razine iskustva u jogi.

9.30 - 10.30 DORUČAK

11 i 11:45 GONG

13 - 14 Ručak

Checkout

I61A7850

UPLATA I REZERVACIJE:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi 1390 kn.

Članovi Sensa kluba imaju pravo na 10% popusta.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 199 kuna.

Boravišna pristojba nije uključena u cijenu i plaća se po dolasku u hotel Korinjak.

Prijevoz na relaciji Zagreb-Iž-Zagreb nije uračunat u cijenu.

Prijevoz Zadar - Iž - Zadar:

Jadrolinija (trajekt / katamaran) 
Trajekt za Bršanj 28.05. polazi u 13.30 sati. Trajektne linije nema u nedjelju 30.05. 
Katamaran 28.05. polazi iz gradske luke u 10.30h .Katamaranske linije nema u nedjelju 30.05. 
Cijena karte po osobi za trajekt  je 20 kn,a za vozilo (osobni auto do 5 m)130 kn.
G&V Line Zadar (brod Anamarija) 
U petak  28.05.2021. godine u petak brod Anamarija polazi u 17.00 sati iz stare gradske luke na poluotoku, cijena karte je 20 kuna.

U nedjelju 30.05.2021. godine iz Velog Iža brod Anamarija polazi u 14.35 i 18.35 sati, cijena karte je 20 kuna.
Karte se kupuju na  prodajnom mjestu Poljana Natka Nodila 7, Zadar (Agencija radi cijeli dan) i Veli Iž (30 minuta prije polaska broda).

Zbog situacije s COVID-19 ograničen je broj putnika na 125, te je karte preporučljivo kupiti unaprijed.

REZERVACIJE I INFORMACIJE na broj  +385 91 6500 764 i e-mail sensa@adriamedia.hr

PODACI ZA UPLATU:

Primatelj: Adria Media Zagreb d.o.o.

Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb

Svrha: SENSA YOGA BALANCE  RETREAT

Poziv na broj: ASE214801

IBAN: HR 5524020061100813723

Potvrdu o uplati (možete snimiti pametnim telefonom) i osobne podatke pošaljite na mail adresu sensa@adriamedia.hr:

OSOBNI PODACI:

Ime i prezime:

Ulica i kućni broj:

Poštanski broj i mjesto:

E-mail adresa:

Mobitel / telefon:

Napomena (obavezno navesti):

*Navesti želite li dvokrevetnu sobu ili jednokrevetnu sobu (nužna nadoplata). 

*Navesti jeste li početnik ili napredniji vježbač joge.

*Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu organizacije SENSA YOGA BALANCE RETREATA.

*Organizator projekta SENSA YOGA BALANCE RETREAT zadržava pravo izmjena u programu.

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci