Sanjali ste trudnoću? Naša sanjarica otkriva značenje takvih snova

Snovi mogu biti fascinantan i informativan pogled u našu podsvijest. A kad sanjamo čudne stvari poput pauka ili bivšeg momka, to bi nas moglo natjerati da preispitamo o čemu se radi. A što je sa sanjanjem trudnoće? Terapeutkinja i stručnjakinja za snove Leslie Ellis pojasnila je sedam vrsta snova o trudnoći i rastumačila što oni mogu značiti...

Za početak, zapamtite da samo vi možete sa sigurnošću reći ima li tumačenje snova za vas smisla - snovi nikada nisu jednoznačni za sve.

Ovo su neki od najčešćih a evo što mogu značiti:

1. Trudni ste u snu

Prema Ellis, snovi su tipično metaforični i simbolični - pa sanjati da ste trudni ne znači da zapravo jeste (iako ne znači da niste). "S tim u vezi, trudnoća se često smatra kreativnim procesom", napominje ona. Ako postoji nešto poput projekta ili cilja na kojem radite, to može predstavljati trudnoća iz snova.

2. Rađate u snu

Jednako kao i u prvom slučaju, rađanje u snu simboliziralo bi kreativni projekt koji se ostvaruje. Na primjer, Ellis kaže da je mnogo puta sanjala trudnoću dok je radila na svojoj knjizi "Klinički vodič za terapiju snovima", a zatim je sanjala o procesu rađanja kada je knjiga objavljena. "Dakle, trudnoća može značiti ispunjenje, stvaranje kreativnog proizvoda ili pojavu nečeg novog i životnog ", dodaje ona.

3. Netko drugi je u snu trudan

Ellis primjećuje da postoji čitav niz mogućnosti ako sanjate nekoga za koga znate da je trudan, ali kad se vratite na temu kreativnosti, "To bi moglo značiti da ste uključeni u kreativni proces, ali da netko drugi nosi sav teret, preuzima kredit ili radi nešto kreativno što možda želite za sebe." U tom slučaju obratite pažnju na to tko je određena osoba i kakav je vaš odnos s njom.

4. Nepoznata osoba je trudna

Ako sanjate trudnu neznanku, možda čak i svjedočite rođenju, to bi moglo značiti da ste "na neki način odvojeni od vlastitog kreativnog procesa", kaže Ellis. Možda imate kreativan pothvat koji ne pratite, osjećate se nenadahnuto ili ne možete pokrenuti projekt koji želite.

5. Ako sanjate da imate simptome trudnoće

Ako je vaš proces stvaranja pomalo težak, to se u vašim snovima može prikazati kao jutarnja mučnina ili druga bolest u trudnoći, kaže Ellis. "Svjedočila sam da ljudi sanjaju ovakve snove kada podrivaju svoju želju za kreativnim izražavanjem." U ovom slučaju razmislite s kojim se preprekama suočavate i kako se nosite s njima.

6. Saznajete da ste trudni

U snu saznati da ste trudni, često može predstavljati novi početak ili nešto što će vam promijeniti život. "Ponovno, potencijalno kreativni proces", dodaje Ellis, "ali mogao bi se odnositi i na bilo kakav novi početak koji prvo započinje iznutra, a kasnije se očituje prema van."

7. Sanjate da ne možete zatrudnjeti

Ako sanjate da ne možete zatrudnjeti, "ovo može biti slučaj kreativne blokade, nemogućnost pokretanja nečega novog ili izazov u stvaranju početnog mjesta za nešto novo i / ili kreativno u životu", kaže Ellis. Naravno, ako ste žena u rodnoj dobi i ako vam je na umu trudnoća ili plodnost, ovo bi se moglo protumačiti doslovnije.

Što učiniti s ovim snovima?

Bilo koja vrsta sna o trudnoći mogla bi biti pomalo alarmantna, ali često su snovi više simbolični nego doslovni. Ipak, Ellis kaže da je uvijek korisno provjeriti i doslovno značenje sna.

"Ponekad su naši snovi izravna referenca na naš budni život. U snu možemo pokupiti suptilne znakove iz tijela koji nisu dostupni našem budnom umu, pa ako trudnički san djeluje kao zdravstveno upozorenje ili sretna vijest o stvarnoj bebi na putu, to su stvari koje bi osoba možda htjela provjeriti prije nego što krene u metaforično područje."

Ali ako ste prilično sigurni da niste trudni, Ellis kaže da si trebate postaviti sljedećih nekoliko pitanja:

1. Što možete osjetiti o novom životu koji nosite?

2. Znate li što je to što je sada živo u vama?

3. Kakvu novu, kreativnu energiju donosi?

4. Što je potrebno da se privede kraju?

5. Ako biste se ponašali "kao da" je to stvarna trudnoća, kako biste se mogli dodatno pobrinuti za sebe kako biste osigurali da podržavate novu životnu snagu koja raste u vama?

Zaključak

Bez obzira jeste li sanjali da ste trudni ili ste rodili u snu, znajte da postoji mnogo načina kako protumačiti što bi to moglo značiti, i doslovno i metaforički. Razmislite o svom kreativnom procesu, i možda ćete dobiti bolji uvid o tome.

Izvor: mindbodygreen.com

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci