Sandra Pintarić: Moj omiljeni opuštajući ritual u prirodi

"U dodir s prirodom posebno me vraća gledanje i slušanje mora, negdje daleko od buke i ljudi, rano ujutro ili navečer. Ti trenuci su mi dragocjeni jer nemam često priliku biti uz more, ali i zato što se mogu isključiti od svakodnevice, iskoristiti ih za malo razgovora sa samom sobom i uroniti u neko meditacijsko iskustvo", kaže učiteljica joge Sandra Pintarić...

Gledanje u to veliko plavetnilo automatski me stavlja u stanje svjesnosti o veličanstvenosti, snazi i ljepoti savršene božanske kreacije. Obično prvo napravim mantra meditaciju gledajući u more gdje tok mantre samo ide, neopterećen vanjskim svijetom. Nakon toga nastavim svoji mali ritual gledanja i slušanja mora.

Slušanje mora ispire moj um od raznih misli. Valovi mora umiruju valove uma jer kao da ih podsjećaju na njih. Baš poput valova, spoznajem kako i brojne misli samo dolaze, prolaze i opet odlaze. Lakše je biti promatrač tih zbivanja i otpustiti one misli i emocije koje su suvišne i štetne te se otvoriti za nove misli, ideje i spoznaje.

Bivanje u sadašnjem trenutku uz more je iskustvo unutarnjeg pročišćenja i iscjeljenja koje me osnažuje i puni velikom životnom energijom. Donosi mi i nove spoznaje, ideje i planove o tome kako mogu biti bolja osoba i više poslužiti ovom svijetu i drugim ljudima.

Sandra Petra Pintarić, učiteljica Dharma joge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci