Nedostaje vam more? Pronašli smo edukativnu društvenu igru koja će vas i klince transportirati na plažu

Edukativna hrvatska memory igra 'Jadranska priča' naučit će djecu sve o morskom svijetu, a možda će i potaknuti male izbirljivce da kušaju plodove mora i na tanjuru

Jadranska priča

Mnoge je oduševila nova domaća društvena igra koju je osmislio bračni par Marina Tomić Maksan i Filip Maksan. Dvoje agronoma veliki su ljubitelji mora te na svom blogu Riblja priča promiču važnost ribe i morskih plodova u prehrani.

Kada su prije godinu dana postali roditelji djevojčice Nike, došli su na ideju da svoje dijete, ali i drugu djecu, već od malih nogu educiraju o najpoznatijim morskim vrstama. Tako je nastala Jadranska priča, igra s memorijskim karticama na kojima su srdela, lignja, sipa, orada, morska zvijezda, tuna, škamp i drugi stanovnici podmorja „oživjeli“ zahvaljujući vrsnim ilustratorima Teni Letici i Ivanu Dilberoviću.

Jadranska prica (3)

Jadranska prica (7)

U kutiji s karticama nalazi se i brošura s brojnim zanimljivostima, pa djeca mogu saznati, primjerice, kako tuna može plivati brzinom i do 70 kilometara na sat, da lignja ima čak četiri srca, a morska zvijezda i do četrdesetak krakova... Poučno i za odrasle.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci