Najpoznatija špijunka iz pera Paula Coelha

Novi roman Paula Coelha oživljava fascinantan i misteriozan život Mate Hari, najpoželjnije žene svoga doba...

Brazilski romanopisac, UN-ov glasnik mira, književnik sa 115 internacionalnih nagrada i 30-ak djela prodanih u više od 200 milijuna primjeraka, nositelj Guinnessova rekorda čija je knjiga Alkemičar prevedena na 80 jezika, Paulo Coelho, objavio je novi roman. I da – preveden je na hrvatski!

knjigaU svojoj novoj knjizi Špijunka (izdanje V.B.Z.) Coelho oživljava fascinantan i misteriozan život Mate Hari, najpoželjnije žene svoga doba: slavne plesačice orijentalnih plesova koja je svojim plesom šokirala i očaravala publiku, femme fatale i osobe od povjerenja mnogih bogatih i utjecajnih muškaraca onoga vremena, žene tajanstvene prošlosti koja se usudila prkositi moralnim vrijednostima s početka dvadesetog stoljeća.

Uoči stogodišnjice njezina smaknuća, Coelho je ispleo priču o njezinu životu ispričanu kroz fiktivna pisma koja je ona pisala odvjetniku iz zloglasnog zatvora Saint-Lazare u Parizu, gdje je za vrijeme Prvoga svjetskog rata bila zatočena zbog optužbe za špijunažu. Ta su pisma zamišljena kao ostavština koju je senzualna plesačica namijenila kćeri, čije odrastanje neće doživjeti.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr