Mindfulness je hit, u samo dva dana vraća život u normalu

Ima li boljeg načina za dočekati proljeće od onog da se posvetite sebi, smirite um i tijelo, a sve uživajući na moru? Turbulentno vrijeme traži ekspeditivna rješenje, a osobni retreat prilika je da konce života ponovno uzmete u svoje ruke

Osobni retreat

Kako umiruti um i opustiti tijelo, možda je najvažnije pitanje u ovim neizvjesnim vremenima. Prakticiranjem mindfulnessa, mentalnog treninga za umn, čak i samo kratko, možemo primijetiti brojne fizičke, psihološke i socijalne benefite, a fokusiranost na sadašnji trenutak i, sukladno tome, svjesnost o prihvaćanju stvari kakve jesu, povezanost s ljudima oko sebe i prirodom, mir i staloženost, samo su neke od njih.

Stres, strahovi, preopterećenost obvezama..., zapravo su nas u potpunosti prebacili na automatski način življenja i funkcioniranja – 'vozimo' kroz život bez svjesnog razmišljanja, što samo može povećati strahove, nesanicu i anksioznost.

No evo prilike, baš u vrijeme kad dočekujemo proljeće i kad se priroda budi, probuditi u sebi nov način života. Naime, od 26. do 28. ožujka Falkensteiner Punta Skala resort priprema pravu poslasticu - osobni retreat.

Iadera4Buđenje uz šalicu čaja i meditaciju, mindfulness radionice, joga, opuštanje u najvećem spa centru u Hrvatskoj, smještenom na čak šest tisuća četvornih metara, prekrasan pogled na more i veličanstveni Velebit..., ima li boljeg načina za dočekati proljeće od vremena kojeg ćete posvetiti sebi, smiriti um i tijelo, podvrgnuti se mentalnom detoksu i, jednostavno, napraviti odmak od svakodnevice.

'Ponekad je potrebno napustiti, ne truditi se promijeniti, ne pokušavati postati, jednostavno samo – biti', kaže Mirjana Petković, Mindfulness Master trenerica, koja će, uz stručnjaka za jogu i meditaciju Kristijana Nasteskog,  goste ovog resorta voditi kroz trodnevni put osobnog retreata.  Mirjana kaže kako je voljeti i prihvaćati sebe ono najljepše i najvažnije što je naučila na svom putu kroz život, a svima koji će biti dio ovog retreata u Falkensteiner Punta Skala resortu pomoći će doživjeti transformaciju i zaljubiti se u vlastiti život – sada i ovdje.

'Biti prisutan u trenutku zapravo znači obraćati pažnju na sadašnjost, bez prosuđivanja i razmišljanja o prošlosti ili budućnosti, bez analiziranja i razmišljanja o tome šta nam se dogodilo, ili šta nam se moglo dogoditi ili se nije dogodilo. Učenjem i vježbanjem Mindfulness-a možemo naučiti prepoznati one trenutke kada smo odsutni i izgubljeni u mislima, sjećanjima i brigama za budućnost. Može nam pomoći razviti i usavršiti tri centralne ljudske sposobnosti – jasnoću, smirenost i koncentraciju, te razviti sposobnost suosjećanja sa sobom i drugima', pojašnjava Mirjana Petković, koja će na trodnevnom retreatu u Falkensteiner Punta Skala resortu, između ostalog, održati mindfulness radionicu 'Sadašnji trenutak'.

No i tibetanska relaksacija, meditacija 'pet osjetila', vježbanje joge uz 'Pozdrav suncu', na mjestu najčarobnijih zalazaka sunca na svijetu, radionice 'Slike duše – Putovanje kroz slike podsvijesti' i 'Podignimo vibraciju života', također su dio programa osobnog retreata u Falkensteiner punta Skala resortu od 26. do 28. ožujka.

Joga3Meditacija

No to nije sve, u kalendare zabilježite i ove datume: od 16. do 18. travnja i od 30. travnja do 2. svibnja, jer u tim terminima Falkensteiner punta Skala resort priprema i 'Yoga Flow'. Certificirana instruktorica joge Gordana Ratković tijekom dvodnevnog programa sudionike će naučiti kako pravilno disati i pronaći unutarnji mir pomoću kratkih dnevnih meditacija te obnoviti njihove stanice korisnim asanama.  

Iadera2

Duga morska šetnica, vrhunska gastronomija, mediteranski ugođaj, brojni sportski sadržaji unutar resorta i, dakako, AcquaPura Spa, najveća oaza wellness užitaka s čak 17 prostorija za različite tretmane, tri privatna Spa suita, bazenima, saunama, od kojih i jedinstvena panoramska, smještena ispod zemlje, odakle se pruža prekrasan pogled na zadarski arhipelag, izvrsna je pozivnica za proljeće na moru.

*Sadržaj nastao u suradnji s Falkensteinerom.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci