Ljetno štivo: Tomica Šćavina preporučuje...

Riječi nas mogu pokrenuti, dati nam nadu i prodrijeti u naše srce. I baš zato knjige mogu postati naši vodiči. Evo prijedloga psihologinje Tomice Šćavine

moć nesavršenstvaMoć nesavršenstva, Brené Brown

Čitajući ovu knjigu, uživala sam u osjećaju da ju je napisala osoba koja mi iskreno želi dobro i u koju kao čitateljica mogu imati puno povjerenje. Njene rečenice su jasne, tople i tako je prirodno prepustiti im se. Naslov sve govori. U prihvaćanju svoje nesavršenosti, u svim njenim dimenzijama i bojama, zaista se krije velika moć. Stalna potraga za savršenstvom čini nas samokritičnima, nesigurnima i ovisnima o tuđim pogledima. To je jedna iscrpljujuća nemoguća misija koju nismo sami odabrali, nego su je za nas odabrali drugi – obitelj i društvo.

U ovoj knjizi, doktorica znanosti i magistrica socijalnog rada Brené Brown na dirljiv i upečatljiv način progovara o važnosti prihvaćanja sebe ondje gdje smo najranjiviji, o građenju osjećaja vlastite vrijednosti koji se ne temelji na dokazivanju, nego na suptilnosti, i o slobodi koja izvire iz otkrivanja i življenja svojih nesavršenosti. Nakon ove knjige bit ćete hrabriji, lakše ćete izražavati svoje mišljenje i dopustiti si osjećaje za koje ste ranije mislili da su vam samo smetnja i teret. Od srca preporučujem ovu knjigu s tim razbarušenim, nesavršenim srcem na naslovnici jer nam baš takvo srce treba da bismo i sebe i druge mogli bolje osjećati i razumjeti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci