Ljetno štivo: Senka Ljubić preporučuje...

Neke nam knjige mogu prenijeti mističnu poruku o tome gdje se skrivaju odgovori na naša životna pitanja. Možda se vaši odgovori kriju upravo u preporukama učiteljice joge i astrologinje Senke Ljubić

mudrost jogeMudrost joge, Stephen Cope

Zadivljuje me spoznaja da su drevne mudrosti bezvremene, poput čuvenih Yoga Sutri, koje je prije nekoliko tisuća godina napisao mudrac Patanjali. Čini se da se ljudska duša tijekom nekoliko tisuća godina nije puno promijenila.

I dalje se mučimo jednakim patnjama i preprekama, sumnjama i bolima. Fascinantno je vidjeti koliko su drevni joga mudraci poznavali život, um i nevidljive energije koje suvremeni čovjek pokušava otkriti tehničkim napravama i objasniti znanstvenim dokazima.

Patanjali detaljno piše o uzrocima ljudske patnje i načinima kako postati sretan. Da bi nam te drevne riječi mudrosti bile razumljivije, pobrinuo se Stephen Cope. Mudrost joge nam osobnim pričama autora i njegovih bliskih prijatelja jednostavnim načinom pojašnjava kako živjeti i primijeniti spoznaje iz Yoga Sutri.

Prepoznala sam se u jednom od likova koji je poput zrcala odrazio moje probleme, osjećaje koji me uznemiruju, uzroke nezadovoljstva i nemira, te ono što je najvažnije – jednostavan način što promijeniti i kako to učiniti. Ovo nije samo još jedna self-help knjiga, nego dubokomotivirajuće, jednostavno i toplo pojašnjenje drevnog životnog znanja sadržanog u Yoga Sutrama i načina kako to znanje primijeniti u svakodnevici. Mudrost joge držim pokraj uzglavlja i često joj se vraćam. Povremeno lepršava i zabavna, povremeno vrlo duboka i ozbiljna, Mudrost joge mi pomaže da ostanem na pravom putu prema unutarnjem miru i sreći.

Ne morate imati nikakvih iskustava s jogom da biste mogli uživati u biserima drevne mudrosti. Knjiga je namijenjena svim duhovnim tragačima čiji su um i srce uvijek spremni učiti!

sudbonosno neboSudbonosno nebo, Benson Bobrick

Baš poput joge, i astrologija je jako stara disciplina koja je tijekom povijesti prvo jačala, a potom gubila svoj značaj. Nekad privilegij bogatih, danas uglavnom usputna zabava u dnevnim novinama, astrologija je nepravedno zanemarena.

Pod vještim perom autora oživljavaju grčki filozofi, rimski carevi, znanstvenici poput Galilea, Keplera i Tycho Brachea, znameniti astrolozi poput Williama Lillyja i Alana Lea te dramatična astrološka predviđanja koja su odigrala važnu ulogu u vrtlozima povijesnih zbivanja. Njihove životne priče, njihova potraga za znanjem i trnovit put kroz svakodnevne prepreke otvaraju nov pogled na ulogu i važnost astrologije.

Pitka publicistika koju možete čitati na plaži vrvi zanimljivim činjenicama koje su oblikovale našu današnju kulturu i znanost. Ova mi je knjiga pomogla prepoznati brojne marljive učenjake, znanstvenike i zanesenjake koji su utrli put astrologiji koju beskrajno cijenim i prakticiram s dubokim poštovanjem prema njenim mogućnostima i još više prema ljudima i samom životu. Bolje razumijem njene duboke korijene te mi je postalo još važnije svojim radom održati njen ugled, podučavati je i prakticirati sa znanjem i ljubavi. Jednako je preporučujem i štovateljima i skepticima astrologije, svim ljubiteljima povijesti koje bi mogla iznenaditi važna uloga koju je astrologija uvijek imala u povijesti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci