Ljetno štivo: Nada Kaiser preporučuje...

Psihoterapeutkinja i life-coach Nada Kaiser ovu knjigu preporučuje svojim pacijentima, prijateljima i poznanicima, a sada i vama

Bolest kao put, Thorwald Dethlefsen i Ruediger Dahlke

Kao psihoterapeut radim s ljudima koji imaju različite tegobe i opterećenja. Kada je autor Ruediger Dahlke, kojega i osobno poznajem, predstavio knjigu Bolest kao put, osvijestila sam koliko je moćna. Preporučujem je svim svojim pacijentima, prijateljima i poznanicima.

Psiholog Thorwald Dethlefsen i liječnik Ruediger Dahlke ovim djelom pokazuju put prema dubljem razumijevanju bolesti. Autori u knjizi ukazuju na ono što nam govore simptomi kao što su infekcije, glavobolja, nezgode, bolovi u srcu i želucu i drugi. Polaze od toga da je svaka bolest izazvana blokadom energije i javlja se kao psihičko ili energetsko opterećenje prije nego što razvije tjelesne simptome. Za autore ne postoje različite bolesti koje bi bile manje ili više izlječive, nego samo jedna bolest, a to je naša necjelovitost i nespremnost da pogledamo u svoje nesvjesne aspekte.

Čovjek živi u napetosti čiji se simptomi obično samo na određeno vrijeme mogu ukloniti medikamentima i operacijama. Sve naše fizičke i psihičke bolesti na kraju su samo simptomi koji nam prenose vrijedne poruke iz duševnog područja. Važno je primijetiti signale i prepoznati te poruke da bismo živjeli neopterećen i zdrav život. Simptomi su kao svjetionici koji nam ukazuju na pravi put, a mi smo kormilari – upravljamo svojim životom i odlučujemo želimo li tim putem krenuti.

Često nam se čini da je simptom mnogo lakše ukloniti lijekom, a zaboravimo da na taj način nismo uklonili uzrok i nismo poslušali poruku svoje duše. Stoga je važno postaviti si pitanje: Što mi moja bolest želi reći? Na što moram obratiti pažnju i što moram mijenjati u svom životu? Ova nam knjiga može pomoći da upoznamo sebe, prepoznamo teme kojima se trebamo baviti i izbjegnemo posljedice neriješenih psiholoških poteškoća koje vode u bolest.

Bolest kao put

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci