Lari Mari: Vrtlog skrivenih osjećaja u novoj knjizi

Nagrađivani književno-terapeutski dvojac Lari Mari (Larissa Kunić i Marieta Kola) izdao je svoj četvrti roman ‘Bremenita šutnja’ – roman koji zadire duboko u podsvijest, u izvore svih ljudskih stanja, misli i osjećaja...

Svatko nosi breme o kojem šuti

Postoji li u svima nama neko breme? Put koji nismo prokrčili? Prepreka koju nismo svladali, pa su sve naše misli i čini uzrokovani tom prošlošću koja nam kroji život?

Svaki čovjek tijekom života nosi neko breme o kojemu šuti. To breme postaje sve teže, guši ga, tjera na nezamislive poteze, mijenja mu osobnost, stvara bijes, mržnju ili ga tjera u ovisnost. Često ta velika tajna čovjeka odvodi u labirint neriješenih osjećaja iz kojega ne može pronaći izlaz. Naš četvrti roman Bremenita šutnja govori o tome kako osvijetliti tamne hodnike svoje duše, suočiti se s boli i na koji način pronaći izlaz iz labirinta. Mi smo duševne savjetnice koje pišemo o onome u što se najbolje razumijemo.

Proza koja liječi

Začetnice smo novog književnog pravca nazvanog proza koja liječi, a naša proza, osim što liječi, nadahnjuje i osvješćuje. Naši su romani Bez ljubavi i mržnje, Zlatni Mjesec i Armati pomogli tisućama čitatelja koji se nisu znali nositi sa svojim neriješenim osjećajima. Bremenita šutnja progovara i o seksualnim blokadama, o tome što se događa kada se ne izrazi naša prava priroda te koju patnju to izaziva. Našu glavnu junakinju Medenu u pubertetu su zaustavili, ograničili njezini roditelji koji su je željeli ukalupiti i zahtijevali su da živi po njihovim pravilima.

Zaključavali su je u sobu punu prašnjavih igračaka u kojoj je bila usamljena i tužna. Željela je trenirati karate, oni su je upisali na balet. Željela je popravljati automobile, natjerali su je da upiše gimnaziju. Željela je ostvariti ljubav, ali za to je bila kažnjena. I tako je njezin emocionalni razvoj stao u dobi od petnaest godina.

Iako je po dobi četrdesetogodišnja žena, Medena je zapravo još djevojčica, a njena je osobnost sakrivena ispod naočala i debelog džempera. Sve dok u njen život ne uđu dvije osobe, imućna Ruskinja i Gorka, djevojčica iz doma za nezbrinutu djecu u kojemu je Medena odgajateljica. One njen život mijenjaju iz temelja i ona se usuđuje izaći iz tame u kojoj se skrivala.

Duševna patnja

Ruskinja Saša Aleksandrovna više joj je od roditelja, podržava je u samoostvarenju i Medena prvi put nije nesigurna žena. No njena je svijest dugo bila zaključana u podrumu i osjećaji koje je trebala realizirati ostali su zaglavljeni. Zato je ono što joj se čini jedina nada zapravo pogrešan put koji je vodi u labirint zabranjenih osjećaja.
Češće se priča o blokadama na tekućim računima nego o emocionalnim blokadama. Današnjeg čovjeka najviše muči duševna patnja koja se odražava na njegov život, brak i posao. Breme na duši nijednim se aparatom ne može snimiti, a prisutno je, boli, smeta i pritišće.

Naše su spoznaje da rješavanje mentalnih i emocionalnih blokada dovodi do samorealizacije i sigurnosti u ljubavnim i poslovnim odnosima, a to, naravno, utječe povoljno i na financijsku situaciju. Bremenita šutnja roman je koji oslobađa, ruši predrasude i stereotipe. Daje uvid u mentalna i duševna stanja svih likova. Knjiga je namijenjena ženama i muškarcima svih uzrasta. Proza koja liječi spoj je lijepe književnosti, duboke psihoanalize, duhovnosti, a čita se kao napeti psihološki roman. Na taj način dopiremo do šire publike.

knjiga lari mari

Svaki čitatelj se može pronaći u našim romanima

Neki čitatelji naše romane čitaju kao psihološke priče jedva čekajući rasplet situacije, a roman im usput daje odgovore na njihova duboka duševna pitanja. Drugi naše romane čitaju baš kao prozu koja liječi, tražeći u njoj pomoć za svoje stanje, a treći naše romane čitaju zbog filozofskih misli i nevjerojatnih likova. Svaki se čitatelj može pronaći u nekom od naših romana i u tome je njihova magija. To je razlog zbog kojega su toliko traženi u knjižarama i knjižnicama.

Čitatelji nam se svakodnevno javljaju i zahvaljuju nam jer su ih naši romani nadahnuli i osvijestili, govore da prije čitanja naše proze nisu razumjeli što se događa u njihovim dušama.

Čim smo otvorile našu opatijsku ordinaciju Entera Clinic, shvatile smo da imamo dva poziva, liječenje u ordinaciji i putem knjiga. Svaki naš roman obrađuje neku duboku temu i problem kojemu se na kraju romana pronađe lijek. Bremenita šutnja se uvijek osjeća, bez obzira na to koliko to osoba potiskuje. To duševno breme stvara hladnoću u odnosu, priječi put normalnoj komunikaciji, a osoba s bremenom uvijek ima osjećaj da je napadnuta. Što se breme više skriva, to je zapravo sve više vidljivo, a onaj tko ga nosi je mrzovoljan i počinje prezirati ljude, svi su mu uvijek za nešto krivi. Tek priznavanjem svoga bremena otvara se put zdravog i uravnoteženog odnosa.

Sazrijevanje

Naš prvijenac i dobitnik nagrade Kiklop Bez ljubavi i mržnje progovara o emocionalnom genetskom kodu koji, kao i gene, nasljeđujemo od predaka, a da toga nismo svjesni. Objašnjava na koji se način riješiti tih neriješenih osjećaja, prekinuti lanac boli, tuge, patnje, mržnje i pogrešnih uvjerenja. Progovara i o emocionalnom sazrijevanju. Mnogo je ljudi odraslo samo tjelesno, dok su emocionalno još djeca. Zato su neodgovorni, ne donose sami svoje odluke, nesigurni su i oslanjaju se na druge.

Bez ljubavi i mržnje objašnjava na koji način osloboditi emociju koja nas je blokirala.
Bremenita šutnja roman je koji svakoga čitatelja želi navesti da progovori o svojoj boli, o svojim seksualnim blokadama, da se riješi nesigurnosti i hrabro kroči u život. Sa svim se ovim problemima i temama već dvadeset dvije godine bavimo u našoj ordinaciji Entera Clinic i uspješno ih rješavamo.

Nadopunjujemo se

Nadopunjavamo se u pisanju, kao i u našim duševnim terapijama. Književnost je još od djetinjstva naša velika ljubav, a nakon otvaranja naše opatijske ordinacije spojile smo je s duševnim terapijama. Na taj je način nastala proza koja liječi, a ona je produžena ruka našeg savjetodavnog djelovanja. I Britanska kraljevska knjižnica prepoznala je našu prozu koju su uvrstili u svoj stalni postav.

Čitatelji kažu da naši romani imaju neku magiju koja ih vuče da ih što prije pročitaju kako bi se razotkrile sve tajne, a nakon čitanja roman pročitaju još nekoliko puta, jer im uvijek daje neke nove spoznaje.

Pročitajte izvadak iz knjige Bremenita šutnja na ovoj poveznici

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci