Knjiga koja mi je pokazala kako biti usmjeren na dobro

Suosjećanje je ono što nam je zaista potrebno u procesu suočavanja s promjenama koje nam se događaju u tijelu kako starimo. 'Boginje ne stare' knjiga je Christiane Northrup koja mi je dala divan vjetar u leđa i pokazala mi kako biti usmjerena na zdravlje, a ne na bolest...

Dobra poznavateljica ženskoga tijela i psihe ponovo je naglasila kako naše mudro tijelo pozitivno reagira kada ga promatramo u cjelini uma, tijela, emocija i duha. Iako mi se naslov knjige ispočetka činio pomalo drzak, zapravo mi se svidjelo što me Northrup svojim pristupom podsjetila na to da možemo puno više i bolje, ali to često zaboravljamo bivajući pritisnuti svakodnevnim brigama.

knjigaNorthrup u knjizi na neki način dovodi u pitanje uvriježen stav da starenje znači bolest, nemoć, pomirenost i odustajanje. Potiče nas i osvještava kako je moguće osjećati se odlično i u sedamdesetima i osamdesetima ako smo u svojim prethodnim desetljećima posvećivali sebi dobru pažnju, vježbali i zdravo se hranili.

Navodi nam i brojne savjete o tome što moramo učiniti da bismo se osjećali bolje, od medicinskih pretraga, vitaminskih dodataka, hrane, ali i metoda pomlađivanja, pristupa vlastitom seksualnom zdravlju, novcu i slično.

Northrup piše i o vlastitim iskustvima. „Nošenje cipela s visokim potpeticama smatram 'sportskim' događajem. Mogu ih imati na nogama najviše dva sata, dovoljno dugo da plešem tango dok se ne nasitim užitka. Nijedna žena ne bi trebala cijeli dan nositi cipele s visokim potpeticama koje su vrlo loše za držanje i zdravlje zdjelice“, otvoreno nam priznaje Christiane uz savjete o vježbama za noge i recepte različitih kupki kojima si možemo olakšati takva stanja.

Ivona Savić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci